Yeşil Çayın Cilde Faydalarına İnanamayacaksınız...

Yeşil Çayın Cilde Faydalarına İnanamayacaksınız...

Yeşil çay, içerdiği antioksidanlar ve diğer aktif bileşenler sayesinde cilde birçok fayda sağlayabilir. İşte yeşil çayın cilde etkileri....

Yeşil çay, içerdiği antioksidanlar ve diğer aktif bileşenler sayesinde cilde birçok fayda sağlayabilir. İşte yeşil çayın cilde etkileri....

YEŞİL ÇAYIN CİLT İÇİN FAYDALARI;

- Anti-inflamatuar ve antioksidan olması nedeniyle yaşlanma belirtilerini yavaşlatıyor.

- Cildin elastikiyetini artırıyor.

- Cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyor.

- Cilt lekelerinin tedavisinde oldukça etkili.

- Bol miktarda K vitamini içermesi nedeniyle göz altı morluklarının giderilmesinde kullanılıyor. - İçerisinde yer alan kateşin nedeniyle akneye yatkın ciltler için ideal bir içerik.

- Tüm bu faydalar için hem yeşil çay içeren topikal kremler kullanabileceğiniz gibi, yeşil çayı sıvı olarak da tüketebilirsiniz.

Kullanımı: Yeşil çay yapraklarını kullanıp bir maske yaparak cildinizi nemlendirebilir ve lekelerden arınmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için bir miktar suyu kaynattıktan sonra yeşil çay yapraklarını üzerine ekleyip 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakmanız gerekir. Yapraklar demlenip soğuduktan sonra yüzünüze elde ettiğiniz maskeyi masaj yaparak yüzünüze uygulayabilirsiniz.

cay.png

Yeşil Çay Maskesi İçin Pratik Tarifler

İlk olarak 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, bir tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı yeşil çay ve şeker. Bu maddeleri sıcak bir suda yeşil çayı demlemeniz gerekir. Devamında bu oranlar sabit tutularak bir karışım oluşturulmalıdır. Karışımı beş dakika bekletiniz. Devamında karışımın kıvamını yeşil çay maskesi için hafif yeşilimsi olana kadar karıştırınız. Ve son olarak yüzünüze karışımı sürünüz.Yaklaşık yarım saat bekleyiniz. Ve yüzünüzü mümkün ise ılık veya soğuk su ile yıkayınız. Soğuk su ile yüz yıkanması.

Normal Ve Karma Ciltler İçin Yeşil Çay Ve Portakal Kabuğu Maskesi

Malzemeler

1 yemek kaşığı yeşil çay

1 yemek kaşığı portakal kabuğu tozu

2 çay kaşığı bal

Yapılışı

Bir kap içinde tüm malzemeleri karıştırın ve dairesel hareketlerle yüzünüze sürün. Karışımı yaklaşık 15 dakika bekletin ve sonra ılık su ile yıkayın. Bu yöntemi haftada 2-3 kez yapabilirsiniz. Portakal kabuğu tozu, sivilce izlerini yok ederken, kolajen üretimini hızlandırır ve cildinizi nemlendirir. !!! *Bazen şeker, sirke veya balın yüzümüzde reaksiyon yapabilme ihtimali var.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.