Yeşilay ile TTF arasında protokol: Büyükler Yaz Kupası Türkiye Serisi Ankara'da başladı

Yeşilay ile TTF arasında protokol: Büyükler Yaz Kupası Türkiye Serisi Ankara'da başladı

Yeşilay ve Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) arasında imzalanan protokoller birlikte, Yeşilay Büyükler Yaz Kupası Türkiye Serisi başladı. TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Doruk Malhan, turnuva öncesi açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde 20 kulüpten 13 yaş ve üzeri 130 sporcunun mücadele edeceği Yeşilay Büyükler Yaz Kupası Türkiye Serisi Ankara’da başladı. 10-14 Haziran 2024 tarihler arasında gerçekleşecek organizasyonda genç sporcular kıyasıya mücadele edecek.

Turnuva öncesi Yeşilay ve Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) arasında imzalanan protokolle birlikte, TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Doruk Malhan, Ankara Tenis Eğitim Merkezi’nde birbirlerine plaket vererek açıklamalarda bulundu.

haber1.jpg

“KATKI SAĞLAYACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ YOKTUR”

104 yıldır gençlerimizi bağımlılıklardan uzaklaştırmak amacıyla spora teşvik edecek birçok faaliyet düzenlediklerini ifade eden Doruk Malhan, “ Yeşilay, ilk kez bir tenis turnuvası düzenliyor. Yeşilay olarak tüm vatandaşlarımıza bağımsız sağlıklı ve insanlığa dair bir gelecek tesis etmek için kararlıkla çalışmayı sürdürüyoruz. 120 şubeden oluşan güçlü teşkilat ağımızla farkındalık çalışmalarımız Türkiye’nin dört bir yanına taşıyoruz. Bağımlılıklara karşı 120 binin üzerinde gönüllülerle omuz omuza ulaşabildiğimiz kadar vatandaşa tüm gayretimizle ulaşmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada, Türkiye’deki spor faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini hedefliyoruz. Türkiye’de 110 Yeşilay spor kulübü bulunuyor. Bu kulüplerdeki lisanslı sporcu sayısı 2 bin 750‘ye, faal sporcu sayısı ise bin 203’e ulaşmıştır. Sporcularımız son bir yıl içinde yapılan ulusal müsabakalarda 27 Türkiye şampiyonluğu ve 76 madalya kazanmıştır. Kulüplerimiz, eğitimlerimiz, kampanyalarımız ile bağımlılıklara karşı mücadelemizle milyonlarca insana ulaşıyor ve saflarımızı genişletmeye devam ediyoruz. Bu değerli organizasyonun mücadelemizde katkı sağlayacağından hiç şüphemiz yoktur” dedi.

haber2.jpg

TENİS OYNAYAN SAYISI MİLYONLARI AŞIYOR

Aynı amaca hizmet ettiklerini belirten Cengiz Durmuş ise, “Bugün burada Türkiye Tenis Federasyonu ve Yeşilay arasında imzalanmış bulunan birliktelikle karşınızdayız. Tenisin sadece kupadan veya şampiyonluktan ibaret olmadığını bilmeliyiz. Elbette hedefimiz dünyanın en iyi sporcusunu yetiştirmek. Spor yapmak için şartların da doğru olması gerekiyor. Tesisleşme noktasında gençlik ve spor bakanlığımızın illerde ve ilçelerde tenis adına hiçbir eksikliğin olmadığını açık yüreklilikle söyleyebiliyor ve bunu görebiliyoruz. Tabi bu tesislerin dolması, gençlerimizin tenise başlaması sadece federasyonun stratejik planlamalarıyla olmayacağını da biliyoruz. Birlikte çalışabilmek Türkiye’deki tüm güçleri birleştirebilmek, aynı amaca yönelik işler yapabilmek için sürekli gelişim göstermek, dünyaya adapte olabilmek veya dünyadaki sporcuları mağlup edebilmek için hep bir adım önde olmalıyız. Bunun içinde kendi modellerimizi, yönlerimizi ve stratejilerimizi bulmamız gerekiyor. Bugün sahadaki centilmenliğin tenisin içinde özdeşleştirdiği birlik, beraberlik, dostluk, sevgi anlayışını Yeşilay gibi aynı amaca hizmet edebilmek bizi gururlandırıyor. Çünkü Yeşilay, kötü bağımlılıklardan gençlerimizi, çocuklarımızı, geleceğe doğru nesiller olarak taşımak amacıyla mücadele ediyor. Yeşilay’ın görevinin oldukça kutsal bir iş olduğunu itiraf edebilirim. TTF olarak yılda 800’ün üzerinde turnuva düzenleyebilen bir federasyonuz. 120 bin civarında lisanslı ama milyonları aşan tenis oynayan sporcularımız var. Yeşilay ile aynı amaca hizmet etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

haber3.jpg

haber4.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.