Yeteri kadar alınmazsa hastalıklara yol açıyor: İşte iyotun önemi

Yeteri kadar alınmazsa hastalıklara yol açıyor: İşte iyotun önemi

Eksikliğinde aşırı terleme, bağırsakta emilimin azalmasıyla emzirme döneminin sıkıntıya girmesi gibi birçok soruna yol açan iyotun günde en az 150 mikogram alınması gerektiği açıklandı.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre insan sağlığının ve vücudunun gelişmesinde en önemli elementlerden birisi iyot olarak geçiyor. İyot eksikliğinden ötürü insanlar gündelik yaşamlarında aşırı ve sık sık terleyebiliyorken aynı zamanda emzirme dönemin de annelere sıkıntı yaşatabiliyor. Bu tip durumlara maruz kalmamak için insanların günde en az 150 mikogram alınması gerektiği söyleniyor.

HASTALIK ŞİDDETLENEBİLİR

İnsanların diyet yapmak için eksilttiği iyot miktarı hastalıklara neden olabiliyor. Hastalıklardan korunmak için günde en az 150 mikogram iyot alınması gerektiğini söyleyen uzmanlar hastalıkların oluşmasının ardından iyot eksikliği devam ederse hastalıkların şiddetlenebileceği hakkında da uyardı.

basliksiz-1.jpg

İŞTE YAŞA GÖRE ORANLAR

İyot eksikliği yüzünden hastalığa yakalanan insanların günlük ne kadar iyot alınması gerektiği konusunda detay veren uzmanlar, 0-5 yaş arası çocuklar için 90 mikogram, 6-12 yaş çocuklar için ise 120 mikogram, hamile ve emziren insanlarda ise 250 mikogram alınması gerektiği açıklandı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.