Yılın ilk kabine toplantısı bugün gerçekleşecek

Yılın ilk kabine toplantısı bugün gerçekleşecek

2023 yılının ilk Kabine toplantısı bugün Beştepe'de düzenlenecek. Kabine toplantısında EYT ve sözleşmelilere kadro düzenlemesi ile 7'nci Yargı Paketi için Meclis çalışma takvimi konuları masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda enflasyonla mücadelede yeni yılda yapılacaklar konuşulacak. Aynı zamanda toplantıda çalışma hayatına yönelik düzenlemeler için Meclis takvimi de masaya yatırılacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin yer aldığı kanun teklifinin hafta başında TBMM'ye sunulabileceği söyleniyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerin ardından teklifle alakalı Genel Kurul sürecine başlanılacak. Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hayalleri gerçek olacak.

EMEKLİLERİN MAAŞ VE TAZMİNATLARINDA DEĞİŞİKLİK OLACAK

Sözleşmelilere kadro düzenlemesi konusunda da son görüşme yapılacak. Meclis başkanlığına sunulması beklenen taslakta 400 bini aşkın sözleşmeli personelin kadroya geçmesi sağlanacak. Kadroya geçen vatandaşlar, 1 yıl aday memur olarak görev yapabilecek.

15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek 3600 ek gösterge konusu da Kabine'de görüşülecek. Düzenlemenin hayata geçmesi durumunda memurların ve memur emeklilerinin maaşlarında ve emeklilik tazminatlarında değişiklik olacak.

metin.jpg

7’İNCİ YARGI PAKETİ VE EKONOMİ KONUŞULACAK

Kabine toplantısında 7'inci yargı paketi de görüşülecek. Düzenleme ile çat kapı haciz işlemi bitecek. Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri yapılacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabine toplantısında yapacağı konuşma sonrası paket Meclis'e gönderilecek.
Kabine'de yoğun bir ekonomi gündemi olacak. Enflasyonla mücadele, esnaf ve dar gelirlilere dair atılacak yeni adımlar Kabine toplantısında ele alınacak.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.