2024 Sınav Takvimi açıklandı: İşte detaylar…

2024 Sınav Takvimi açıklandı: İşte detaylar…

ÖSYM 2024 Sınav Takvimi'ni açıkladı. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre; YKS 2024 yılında 8 Haziran ve 9 Haziran tarihlerinde yapılacak. Başvuruları ise 1 Şubat’ta başlayacak. İşte diğer sınavların tarihleri...

KPSS, YKS ve DGS’nin yapılacağı tarihler belli oldu. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre; YKS 2024 yılında 8 Haziran ve 9 Haziran tarihlerinde yapılacak. Başvuruları ise 1 Şubat’ta başlayacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran’da, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan’da, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz’da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz’da, 2. gün oturumları 21 Temmuz’da, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos’ta, KPSS Ön Lisans 1 Eylül’de, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül’de, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül’de yapılacak" ifadelerini kullandı.

SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

KPSS lisans oturumlarından olan genel yetenek genel kültür testi ve eğitim bilimleri testi 14 Temmuz'da yapılacak. KPSS Alan Bilgisi oturumları ise 20 Temmuz ve 21 Temmuz'da düzenlenecek. Sınav başvuruları 3 Mayıs ve 15 Mayıs tarihleri aralığında alınacak. DGS 30 Haziran'da yapılacak. Başvurular 10 Mayıs günü başlayacak ve 20 Mayıs'ta sona erecek. Üç oturumuna 2 gün girilecek YKS’nin 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacağı açıklandı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.