YÖK üyelikleri ve rektör atamaları Resmi Gazete’de

YÖK üyelikleri ve rektör atamaları Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 6 üniversiteye yeni rektör ataması ve YÖK üyeleri atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 6 üniversitenin rektörü değişirken Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) üyelikleri de atandı. Atama kararları Resmi Gazete’de yayınlandı.

6 YENİ REKTÖR

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Kul, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr Mümin Şahin, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Bakan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cem Zorlu, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Naci Çağlar ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Çakmak atandı.

Söz konusu atamaların 2547 sayılı Kanunun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

YÖK ÜYELİKLERİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliklerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Prof. Dr. Burhaneddin Sandıkçı ile Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Arif Bilgin atandı.

Atamaların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 6. maddesinin b/1 ile b/5 bentleri ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7. maddeleri gereğince yapıldığı bildirildi.

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.