YTB Türkiye Bursları 2023 başvuruları başladı

YTB Türkiye Bursları 2023 başvuruları başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın, uluslararası öğrencilere Türkiye'de yüksek öğrenim imkanı sunan "Türkiye Bursları" programının 2023 yılı başvuruları başladı. Peki YTB’nin Türkiye Bursları 2023 başvuruları nereden nasıl yapılır?

Yurt dışında yaşayan Türkler ile soydaş ve akraba toplulukları ve Türkiye'de öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilere yönelik çalışmaları koordine etme, bu alanda verilen hizmetleri ve yapılan faaliyetleri geliştirme görevini yerine getiren kamu kuruluşu olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Türkiye Bursları 2023 başvuruları başladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın, dünyanın dört bir yanından uluslararası öğrencilere Türkiye'de yüksek öğrenim imkanı sunan "Türkiye Bursları" programının 2023 yılı başvurularının detayları haberimizde:

BAŞVURULAR AÇILDI

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "Büyük Öğrenci Projesi" olarak 1992'de başlatılan ve 2012'de YTB'nin koordinasyonuyla "Türkiye Bursları" markasıyla dünyaya açılan, Türkiye'nin resmi uluslararası öğrenci burs programının 2023 yılı başvuruları resmen başladı.

Peki YTB’nin Türkiye Bursları 2023 başvuruları nereden nasıl yapılır? Başvurular dünyanın tüm ülkelerinden lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim almak isteyen uluslararası öğrencileri kapsıyor, onlar başvurabilecek.

BAŞVURU ADRESİ

20 Şubat'a kadar yapılabilecek başvurular için "https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/ " sayfasından detaylı bilgi almak mümkün. Başvurular da bu internet adresi üzerinden yapılabiliyor.

PROGRAMDA UÇAK BİLETİ BİLE VAR

Uluslararası öğrencilere diğer burs programlarına göre geniş imkanlar sunması ile öne çıkan Türkiye Bursları, her yıl rekor sayıda başvuru alıyor ve dünyanın en kapsamlı burs programlarından biri olarak gösteriliyor. YTB’nin Türkiye Bursları programı üniversite bölüm yerleştirmesi, aylık burs, üniversite harcı, sağlık sigortası, yurt, barınma, ücretsiz mesleki ve akademi programlar ile gidiş-dönüş uçak bileti olanaklarıyla dünyanın en kapsamlı burs programı olarak tanınıyor.

Türkiye Bursları'nın kapsamı içinde tüm bunların yanı sıra Araştırma Bursları, Başarı Bursları ve Katip gibi diğer programlar ise farklı başvuru dönemlerinde kurumun internet sitesi ve sosyal medya kanallarından ilan ediliyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.