Yüksek kiralar  BALGAT'I VURDU

Yüksek kiralar  BALGAT'I VURDU

Ankara'nın son yıllardaki en gözde noktalarından biri olan Balgat'ta faaliyet gösteren mağazalar, yüksek kira giderleri ve talebin az olmasından dolayı bir bir kepenk kapatıyor. Kapanan mağazaların yerlerine ise yenileri açılmıyor.

Son yıllarda firmalar tarafından tercih edilen ve cazibe merkezi haline gelen Balgat'ta birçok firma, yüksek kira bedelleri ve işlerinin eskisi kadar iyi olmamasından dolayı mağazalarını kapatıyor. Öyle ki  yana yana 3-4 dükkanın boşaltıldığı ve uzun zamandır kiracı beklediği görülüyor.

Bölge çalışanları, dükkanların kapanmasının temel nedeninin yüksek kira bedelleri ve işlerinin eskisi kadar iyi olmadığını söyledi. Konuyla ilgili  gazetemize açıklamada bulunan mağaza yetkilileri ise, dükkanların kira giderlerinin arttığını ve eskisi kadar müşteri çekemediklerini kaydetti.   

CİROLARIMIZ DÜŞTÜ

Uzun yıllardır giyim sektöründe hizmet verdiğini belirten bir mağaza yetkilisi," Sizlerin de bildiği gibi Balgat son yıllarda büyük bir gelişim gösterdi. Şirketler ofislerini açtı. Büyük firmalar mağaza açtı. Ancak geçmiş yıllara göre işlerimiz durağanlaştı. Cirolarımız düştü. Bunun yanın da yüksek kiralar eklenince buradaki birçok dükkan bu nedenlerden dolayı kapandı.  Sizin de gördüğünüz gibi bölgede yan yana boşaltılmış dükkanlar var.Bugün bir şekilde devam ediyoruz ama yarın ne olur bilemiyoruz. Umuyoruz ilerleyen süreçte işlerimiz düzelir ve bölge yeniden canlanır." dedi.

TERCİH AVMLER

Kapatılan dükkanların yerine yenilerini açılmadığı ve uzun süre kiracı beklediği anlatan bölge çalışanları, "Sizlerde burada dükkanların üzerinde bulunan kiralık veya satılık yazılarını görmüşününüzdür. Bölgede çok sayıda kurumsal kaliteli firma hizmet veriyor. Ancak son dönemde bazı markalar buradaki mağazalarını kapatma kararı aldı. Şunu belirtmek gerekiyor. İnsanlar eskisi kadar buraya ilgi göstermiyor. Belli sorunlarda var. Bölgenin çevre düzenlemesinde sorun var.

Gelen müşteriler ve bizler araçlarımızı park edecek yer bulamıyoruz. Birde şunu kabul etmeliyiz. İnsanlar artık bütün mağazaların toplu halde bulunduğu aracını rahatlıkla park edeceği alışveriş merkezlerini tercih ediyor. Geçmiş dönemlerde buraya da büyük bir ilgi vardı. Şimdilerde ise ne yazık ki bu oldukça düştü. Bütün olumsuzluklara rağmen çalışmaya devam ediyoruz.

Ümitliyiz işlerimizin düzeleceğini umuyoruz. Biz kendimizde de kusur aramalıyız. Bölgede yer alanlar olarak yenilenmeliyiz. Ürün çeşitlerimizi artırmalıyız. Önceden burada boş dükkan bulmak meseleydi. Şimdi dükkan çok tutan yok" ifadelerini kullandı.      

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.