Yüksek kiralar  KEPENK KAPATTIRIYOR

Yüksek kiralar  KEPENK KAPATTIRIYOR

Ankara'nın bir dönem en gözde noktalarından biri olan Cebeci Talatpaşa Bulvarı'nda yer alan esnaflar, yüksek kiralar nedeniyle bir bir kepenk kapatıyor. Kapanan dükkanların yerlerine ise yenileri açılmıyor.

Ankara'nın bir dönem gözde noktalarından biri olan Cebeci Talatpaşa Bulvarı'nda  yer alan  çok sayıda esnaf, yüksek kira bedelleri ve işlerinin eskisi kadar iyi olmamasından dolayı dükkanlarına kilit vuruyor. Öyle ki  yana yana 4-5 tane dükkanın boşaltıldığı ve uzun zamandır kiracı beklediği görülüyor.
Bölge esnafı, dükkanların kapanmasının temel nedeninin yüksek kira bedelleri olduğunu söyledi. Konuyla ilgili  gazetemize  konuşan esnaflar, dükkan sahiplerinin fazla kira talep etmesinden dolayı zor durumda kaldıklarını ifade etti.

İŞLERİMİZ DÜŞÜK KİRALAR YÜKSEK
Cebeci Talatpaşa Bulvarı'nda 21 yıldır fotoğrafçılık yaptığını belirten İbrahim Doğan, "Şuan bölge esnafı olarak zor bir dönem yaşıyoruz. Burası eskiden Ankara'nın merkezi noktalarından biriydi. Oldukça işlek ve yoğun bir caddeydi. Şimdilerde ise insanların ilgisi son derece azaldı. İşlerimiz düşük, kiralar ise yüksek. Birçok arkadaşımız ay sonu kirayı nasıl vereceğim diye kara kara düşünüyor. Sizin de gördüğünüz gibi yan yana boşaltılmış dükkanlar var. Cirolarımız oldukça düştü. Birçok kişi dükkanını devretmeyi yada kapatmayı düşünüyor. Dükkanların kapanmasının nedenleri ise yüksek kiralar ve vatandaşların eskisi kadar buraya ilgi göstermemesi." diye konuştu.

GİDENİN YERİNE GELEN YOK
 Kapatılan dükkanların uzun zamandır kiracı beklediğini anlatan Doğan," Dükkânlar kiracılar tarafından boşaltılıyor ve öylece boş kalıyor. Esnaf hevesle dükkanını açıyor kısa süre içerisinde kiranın yüksek , işlerin düşük olmasından dolayı kapatıyor. Eskiden biri çıkmadan diğerinin geleceği belli olurdu artık öyle değil. Dükkan sahipleri bilmiyor mu önceki esnafın yüksek kira yüzünde kapattığını. Burada en düşük dükkan kirası 3000 lira. Ayrıca eskiden buradaki evlerde aileler otururdu. Aileler tercih etmiyor artık buradaki daireleri işlerimizin düşük olmasında bununda etkisi var.” ifadelerini kullandı.

BOŞ DÜKKAN BULAMAZDINIZ
36 yıldır Cebeci'de oturduğunu ifade eden Mevlüt Amca, "Burası eskiden merkezi bir yerdi. Bizim de tanıdığımız esnaf arkadaşlarımız var. İşlerinin düşüklüğünden şikayetçiler. Bütün olumsuzluklara rağmen çalışmaya devam ediyor. Ben hatırlıyorum eskiden burada boş dükkan bulamazdınız şimdi her yer ya satılık yada kiralık. Eskiden dükkan kapansa bile hemen tutulurdu. Şimdi uzun zamandır boş boş duruyor burada ki dükkanlar." şeklinde konuştu.


İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.