Yumurta ihracatına yeni düzenleme: Artık bakanlık kaydı şart
Ticaret Bakanlığı, tavuk yumurtası ihracatını kayda bağlı hale getirdi. Firmalar artık ihracat için bakanlıktan izin almak zorunda olacak.
Yumurta ihracatında yeni bir dönem başlıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararla, Türkiye’den yapılan tavuk yumurtası ihracatına kayıt şartı getirildi. Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, ihracatçı firmalar bundan böyle bakanlık onayı olmadan yurt dışına yumurta gönderemeyecek.Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı yeni tebliğ ile yumurta ihracatı artık “kayda bağlı ihracat” kapsamına alındı. Bu kapsamda, Türkiye’den yurt dışına gönderilecek tavuk yumurtaları için ihracatçı firmaların öncelikle bakanlığa başvurarak kayıt yaptırması gerekecek.
Bakanlık yetkilileri, alınan kararın temel amacının iç piyasada arz güvenliğini sağlamak ve fiyat istikrarını korumak olduğunu belirtti. Ayrıca kayıt sistemiyle, ihracat sürecinin daha yakından izlenmesi ve gerektiğinde müdahalede bulunulabilmesi hedefleniyor.Son dönemde iç piyasada yaşanan arz-talep dengesizlikleri ve artan fiyatlar nedeniyle, yumurta ihracatına yönelik denetimlerin artırılması yönünde kamuoyunda beklenti oluşmuştu. Yeni uygulamanın bu beklentilere yanıt vereceği değerlendiriliyor
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.