Yürek yakan resim

Yürek yakan resim

15 Temmuz’da FETÖ’cü darbeciler tarafından şehit edilen Emin Güner'in 5 yaşındaki kızı Ada’nın, kahraman babasına duyduğu özlem kağıda yansıdı. Şehit babasını, annesini ve kendisini sevgi içinde bir aradayken çizen minik Ada, görenleri duygulandırıyor.

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde Başkent'te şehit olan Emin Güner'in 5 yaşındaki kızı Ada tarafından resmedilerek, babasının Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabrine konulan aile resmi görenleri duygulandırıyor.  Minik Ada Güner'in yaklaşık 18 aydır ayrı kaldığı şehit babasını, annesini ve kendisini sevgi içinde bir aradayken A4 kağıda çizdiği resim, babasının kabrinin baş ucunda duruyor. Ada, çizdiği bu resimle babasının ölmediğini, kalbinde yaşadığının mesajını veriyor. 15 Temmuz Şehitleri'nin mezarlarını ziyaret eden kişiler, Ada'nın babasından ayrı kalmasından dolayı duyduğu özleme bu resim aracılığıyla şahitlik ediyor. 

BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ GÖSTERMİŞTİ

Fetullahçı teröristler tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara koşan milyonlardan biri olan 46 yaşındaki Ankaralı işadamı Emin Güner, AK Parti Genel Merkezi’nde giderek darbecilere karşı direnmişti. Kanlı gecenin ilerleyen saatlerinde Emin Güner ve 5 kişi, darbecilerin içinde bulunduğu tankı ele geçirmek için büyük mücadele etmiş, cesaret örneği göstererek, tankı kontrol eden cuntacı askeri etkisiz hale getirmek için tankın içine tek başına girmiş ve 3 yerinden kurşunlanmıştı. O anda yaralanan Güner, tankın üstündeki top kulesine çıkmış ve orada tutunarak 4 kilometre kadar yol almıştı. Ardından tankı kullanan cuntacı askerin tankın topunu hızla çevirmesi ile başına aldığı darbe sonucu tankın üzerinden düşen Güner, boynu kırılarak olay yerinde saat 00.40 sıralarından şehit olmuştu.

YOKLUĞUNA ALIŞAMADI

Babasının şehit olduğunda 3 buçuk yaşında olan Ada Güner, aylarca babasının yokluğuna alışamadı. Şehit Emin Güner'in eşi İlknur Güner, kızının duygusal haliyle ilgili geçmişte şunları söylemişti: “Kızım bazen ağlıyor, babasının şehit olduğunu söylüyoruz. Soyut kavramları bilmediği için şehitliğin ne olduğunu anlatamıyoruz tabi. Babasının kahraman olduğunu söylüyoruz.” dedi.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.