Zafer Kızılkaya kimdir? Zafer Kızılkaya kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Zafer Kızılkaya kimdir? Zafer Kızılkaya kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Zafer Kızılkaya son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. İnsanlar Zafer Kızılkaya kimdir? Zafer Kızılkaya kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorularının yanıtlarını arıyor.

Ülke gündemi içerisinde konuşulan isimler arasında Zafer Kızılkaya var. Zafer Kızılkaya son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Zafer Kızılkaya kimdir? Zafer Kızılkaya kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar:

ZAFER KIZILKAYA KİMDİR?

Zafer Kızılkaya, 1969 senesinde Ankara dünyaya geldi. ODTÜ İnşaat Mühendisliği’nden mezun oldu. ODTÜ’de Kıyı ve Liman Mühendisliği üzerine yüksek lisans eğitimi yaptı. 1994’te Sualtı Araştırmaları Derneği SAD’ın kurucu üyesi olarak özellikle sualtı mağaralarının araştırılmasıyla ilgili projelerde çalıştı. 1996 yılından bu yana Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus’ta tropikal mercan resiflerinin araştırılması ve belgelenmesi çalışmalarına katılıyor. Aynı zamanda Atlas Dergisi için çalışmalar gerçekleştiriyor. Pasifik Okyanusunda on yılı aşkın süre, deniz koruma alanları projelerinde araştırmacı ve sualtı fotoğrafçısı olarak çalıştı. 2012 yılında Akdeniz Koruma Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. Halen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Gökova Körfezi Balıkçılığa Kapalı Deniz Koruma Alanları Projesi ile yerel halka koruma ve izleme konusunda inisiyatif verilen “Deniz Koruma Alanları” ve “Balıkçılık Yönetimi” üzerinde geniş paydaşlı ortak yönetim modelleri üzerinde projeler yürütüyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.