Zagreb'de ağır yenilgi: Spor Yazarları Fener'i yorumladı
UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda Dinamo Zagreb’e 3-1 mağlup olan Fenerbahçe’de teknik direktör Tedesco’nun ilk 11 tercihi ve takımın sahadaki durumu spor yazarlarının eleştirilerinin merkezine oturdu.
UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda Dinamo Zagreb’e 3-1 mağlup olan Fenerbahçe’de teknik direktör Tedesco’nun ilk 11 tercihi ve takımın sahadaki durumu spor yazarlarının eleştirilerinin merkezine oturdu.
Fenerbahçe, Avrupa arenasındaki ilk maçına, ligdeki son iki haftalık beraberlik serisi ve sakatlıklarla eksik bir kadroyla çıktı. Duran ve Alvarez’in yokluğu ile Talisca’nın kırmızı kart cezası teknik heyeti zorlarken, takım kağıt üzerinde favori olsa da sahada istenilen performans gösterilemedi. 21. dakikada yenen golle şaşkına dönen sarı-lacivertliler, Szymanski’nin hızlı golüyle kısa süreli bir toparlanma yaşadı. Ancak ilk yarının sonunda oyunun ağırlığı ev sahibindeydi.
DİNAMO ZAGREB’İN PLANI İŞLEDİ
İkinci yarıya hızlı başlayan Dinamo, topu Fenerbahçe’ye bırakarak kendi yarı sahasında kalabalık bir savunma kurdu ve kazandığı toplarla hızlı hücum fırsatları aradı. Beljo’nun 50. dakikadaki golüyle fark yeniden açıldı. Yazarlar, gollerin yalnızca Dinamo oyuncularının bitiriciliğiyle değil, Fenerbahçe savunmasının yetersizliğiyle de bağlantılı olduğunu vurguladı.
TEDESCO’NUN HAMLELERİ TARTIŞMA YARATTI
Spor yazarları, Tedesco’nun sahaya sürdüğü ilk 11’i eleştirerek, birçok oyuncunun alışık olmadığı pozisyonlarda görev yaptığını belirtti. Özellikle Semedo’nun orta sahada, Çağlar’ın sağ bekte ve Asensio’nun fizik olarak yeterli olmadığı bölgelerde oynatılması, oyunun dengesini bozdu. Fanatik yazarı Faik Çetiner, “Malzeme var ama hoca yok” yorumuyla, geç yapılan hamlelerin maçın kaderini belirlediğini ifade etti.
FUTBOLCULAR VE RUH HALİ ELEŞTİRİLDİ
Saha içi performans açısından da olumsuz tablo çizildi. Oyuncuların özgüveni düşük, pas tercihleri yanlış ve tempo eksikliği göze çarptı. Milliyet yazarı Mert Aydın, teknik heyet ve oyuncuların sezonun bu noktasında iplerin elden çıktığının farkında olmadığını veya umursamadığını belirtti. Ayrıca Dinamo karşısında Fenerbahçe’nin golü “hediye ettiği” için güven sorunu yaşadığı yorumları öne çıktı.
Maçın son bölümlerinde Cenk Tosun’un oyuna girmesiyle kısa süreli bir hareketlilik yaşansa da Dinamo Zagreb, uzatma dakikalarında gelen golle skoru 3-1’e taşıdı. Fenerbahçe’de hem teknik hem fiziksel açıdan toparlanma sinyalleri görülmezken, spor yazarları özellikle Tedesco’nun kadro seçimleri ve oyun planını sert bir dille eleştirdi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.