Zelenskiy: Pazartesi Washington’da Trump ile görüşeceğim

Zelenskiy: Pazartesi Washington’da Trump ile görüşeceğim

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşın sona erdirilmesi için gerekli konuları değerlendirmek üzere pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump ile Washington’da bir araya geleceğini açıkladı.


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesini değerlendirdi. Zelenskiy, barış çabalarının hızlandırılması için yüz yüze görüşmenin önemine vurgu yaptı.


Zelenskiy, görüşmenin bir buçuk saat sürdüğünü, yaklaşık bir saatinin ikili görüşmeye ayrıldığını belirtti. ABD Başkanı Trump’ın Rusya lideriyle yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdiğini söyleyen Zelenskiy, Amerika’nın gücünün mevcut durumun gelişimi üzerinde etkili olmasının önemine dikkat çekti.

ÜÇLÜ GÖRÜŞME FORMATI


Zelenskiy, Trump’ın Ukrayna, ABD ve Rusya arasında üçlü bir toplantı önerisini desteklediklerini ifade ederek, “Kilit meseleler liderler düzeyinde görüşülebilir. Üçlü format bu açıdan uygundur” dedi.
Pazartesi günü Washington’da Trump ile bir araya geleceğini belirten Zelenskiy, “Savaşı ve sivillerin öldürülmesini sona erdirme konusunda tüm detayları görüşeceğiz. Bu davet için minnettarım” ifadelerini kullandı. Sürece Avrupalıların da dahil edilmesinin önemine değinen Zelenskiy, ABD tarafından Ukrayna’nın güvenliğinin garanti altına alınması konusunda olumlu sinyaller aldıklarını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.