Zenginlere çok kötü haber: Servet vergisi geliyor!

Zenginlere çok kötü haber: Servet vergisi geliyor!

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, ekonomideki dar boğazı aşmak için servet vergisi önerisini gündeme getirdi. Erdemoğlu, her bireyden alınacak yüzde 1’lik verginin kalkınmaya ciddi katkı yapacağını kaydetti.

SASA'yı bünyesinde barındıran Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Türkiye'nin ekonomik zorluklarıyla başa çıkmak için "Servet Vergisi" önerisini gündeme getirdi.

Erdemoğlu yaptığı açıklamada, servet vergisinin toplumun geniş kesimlerini etkilemeyecek şekilde yüzde 1'lik bir oranla uygulanabileceğini ve bu sayede 150 milyar dolarlık bir kaynağın elde edilebileceğini belirtti. Toplanan miktarın İstanbul depremi gibi acil ihtiyaçlar için kullanılabileceğini ifade etti.

1-001.jpg

24-36 AY TAKSİT

Erdemoğlu'nun planına göre 6 milyon liranın üzerinde varlığa sahip olan her bireyden yüzde 1'lik bir servet vergisi alınacak. Vergi varlıkların arsadan hisse senetlerine kadar her şeyi kapsayacak şekilde hesaplanacak ve 24-36 ay taksitler halinde tahsil edilecek.

Erdemoğlu'nun önerdiği kaynağın kullanım şekli de belirlendi. Toplanacak 150 milyar dolarlık miktarın bütçe dışında şeffaf bir fondan yönetilmesi önerildi. Bu fonun 50 milyar dolarlık kısmının deprem riski altındaki 11 il için harcanması ve kalan 100 milyar doların ise özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde kentsel dönüşüm projeleri için kullanılması planlandı.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.