Zeytin Dalı Harekatı için marş besteledi

Zeytin Dalı Harekatı için marş besteledi

Kırşehirli halk müziği sanatçısı, bestelediği "Zeytin Dalı" isimli kahramanlık marşıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Kırşehirli halk müziği sanatçısı, bestelediği "Zeytin Dalı" isimli kahramanlık marşıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Şair Mehmet Hacıismailoğlu'nun kendisine gönderdiği şiirden etkilenerek beste haline getiren İdris Altuner, Mehmetçiğin Afrin'e yönelik harekatta gösterdiği kahramanlığın gelecek nesillere bir eserle aktarılmasına vesile oldu.

Ozan ve aşıklar diyarı Erzurum'da büyüyen, Anadolu'nun tarihi motifleri yüksek şehirlerinden Kırşehir'de yaşayan Altuner, daha önce de "Çanakkale", "Sarıkamış" ve "Yunus Emre" ve "Gülbankı Ahi Evran" isimli eserleri besteleyerek kültür ve sanat dünyasına sundu.

Sanatçı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminden etkilenerek yazdığı 20 kıta dan oluşan "Bizim Bir Rabia'mız Var" şiirini de beste haline getirdi.

Son olarak, "kızıl elma", "peygamber ocağı", "Oğuz soyu", "Bedir", "melekler" gibi milli ve manevi değerlerin ön planda olduğu kahramanlık marşını besteleyen Altuner, dinleyenlerin yüreğine vatan ve asker sevgisini aşılıyor.

Marşın hikayesini AA muhabirine anlatan Altuner, kalbinin ve gönlünün Zeytin Dalı Harekatı'nda olduğu bir dönemde şair Mehmet Hacıismailoğlu'nun kendisine gönderdiği şiirden çok etkilendiğini ve beste yapmaya karar verdiğini belirtti.

Türk milletinin tek yürek olduğu bir harekata karınca kararınca kendisinin de bir katkısının olması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Altuner, besteyi gece yarısına yakın bir zaman diliminde hazırladığını söyledi.

Altuner, şunları kaydetti:

"Malum Zeytin Dalı Harekatı sürecindeyiz. Devletimizin bekası için tehlike arz eden sınırlarımız ötesinde konuşlandırılmış düşmanlar için başlatılmış bir harekat. Fikirleri ve şiirlerinde feyz aldığım ağabeyim Mehmet Hacıismailoğlu ulaştı bana. Harekat için bir şiir yazdığını söyledi. Dinlediğim şiir gerçekten çok müthişti ve ben de coştum, o esnada ve bir marş haline getirmeyi arzu ettim. Bu şiiri bestelemek için şairinden izin istedim. Türk ordusunun muzaffer olması için dualar, temenniler olan, Türk İslam coğrafyasının da işlendiği müthiş bir marşa dönüştü."

Yaptığı "Zeytin Dalı" isimli kahramanlık marşının asker uğurlamalarında okunmasını çok istediğini dile getiren Altuner, şunları kaydetti:

"İstiyorum ki, bu kahramanlık marşı sadece Zeytin Dalı Harekatı için değil, anne babalar çocuklarını askere uğurlarken okusun, Mehmetler askere giderken bir dua niyetine okunsun. Çünkü kahramanlık ve zafer duygularını veren bir eser meydana geldi. İçimden gelen coşkuyla vatan, millet sevgisini anlatan çok güzel bir eseri çalıştığımızı düşünüyorum. Gönül ister ki, bundan sonraki kuşaklara da aktarılsın, Mehmetçikleri askere uğurlarken düzenlenen kına gecelerinde de hep okunsun. Kahramanlık marşları ülkemizde her zaman milletimiz nezdinde önem arz ediyor. Bu da o eserlerden bir tanesi oldu. Bir kahramanlık marşı, dua ve temenni olarak da algılanabilir."

"Zeytin Dalı" isimi kahramanlık marşında şu dizeler yer alıyor:

"Afrin'den Menbiç'e uzansın zafer,

Türk'ün bot sesiyle aks etsin dağlar.

Ölümü öldüren şerefli nefer,

Şu Fırat sende ki imanla çağlar.

Zeytini azık yap, dalını yedir!

Öğret şu dünyaya Türk nasıl erdir.

Girdiğin topraklar varsay ki Bedir,

Varsay ki İslam'ın doğduğu yerdir.

Menzilin uzansın kızıl elmaya,

Gök kubbe üstünde kalkanın olsun.

Öyle bir ant iç ki galip olmaya,

O yerler ebedi mekanın olsun...."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.