Zorlu eğitimi tamamlayan komandolar yemin etti

Zorlu eğitimi tamamlayan komandolar yemin etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyindeki Asos bölgesine düzenlenen hava harekatıyla terör örgütüne ait hedeflerin vurulduğunu ve çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Isparta'daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığına geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan 51'inci Dönem Komando Sözleşmeli Er Kurs Kapanış Töreni'nde konuşan Akar, yoğun ve zorlu bir eğitim dönemini başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.

Güvenlik ortamının yeniden şekillendiği, güç dengelerinin, aktörlerin ve rollerin sürekli değiştiği bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Akar, "Bölgemizde ve dünyada belirsizlik, risk, tehdit ve tehlikeler her geçen gün artmakta. Bu kritik dönemde etki ve ilgi alanı her geçen gün genişleyen ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kendi inisiyatiflerini hayata geçirerek Orta Doğu'dan Balkanlar'a, Afrika'dan Kafkaslar'a kadar geniş bir coğrafyada barış ve istikrara katkı sağlamaktadır." diye konuştu.

Türkiye'nin başta savunma ve güvenlik olmak üzere hemen her alanda attığı adımlar ve kurduğu çok boyutlu ilişkilerle artık uluslararası alanda özne haline geldiğini ifade eden Akar, "Yani etki alanımız üç kıta, ilgi alanımız ise bütün dünya olmuştur." dedi.

Akar, bu süreçte görev ve sorumlulukları artan Milli Savunma Bakanlığının, Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Sahip olduğu nitelikli personelin yanı sıra yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle desteklenen TSK, 'hudut namustur' anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, terörü kaynağında yok etme stratejisi ve 'terör neredeyse hedef orasıdır' anlayışıyla, yurt içinde ve sınır ötesinde başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı artan bir şiddet ve tempoda mücadele etmektedir. Nitekim son olarak 26-27 Eylül'de Irak'ın kuzeyinde, Türkiye'ye 140 kilometre mesafedeki Asos bölgesine hava harekatı icra edildi. Bu harekat kapsamında, terör örgütüne ait içinde mağara ve sığınakların da olduğu 16 hedef, büyük bir başarıyla imha edilmiş, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Böylece TSK, her nerede olurlarsa olsunlar, hangi mağaraya girerlerse girsinler, nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi altyapı ve üstyapıdan destek alırlarsa alsınlar teröristlerin peşinde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir."

"Kıbrıslı kardeşlerimizin haklı davalarında yanındayız"
Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelenin yanı sıra aynı azim ve kararlılıkla Türkiye'nin semalardaki ve denizlerdeki hak ve menfaatlerini de koruduğunu vurgulayan Akar, "Kıbrıslı kardeşlerimizin haklı davalarında tüm imkanlarıyla yanlarında yer almakta, bunlara ilaveten başta Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardeş ve müttefiklerimizin haklı davasına destek olmakta, aynı zamanda BM, NATO, AGİT, AB bünyesinde ve ikili anlaşmalar çerçevesinde dünyanın birçok coğrafyasında görev yapmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Mehmetçik'in tüm bu faaliyetlerinde elde ettiği başarılardaki en büyük ilham kaynağının, şehit ve gazilerin kahramanlık ve fedakarlıkları ile milletin sevgisi, güveni ve duası olduğunu dile getiren Akar, şöyle konuştu:

"Sizlerin bizlere olan sevgisi, güveni ve desteği sürdükçe başaramayacağımız hiçbir şey, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Ordu-millet anlayışında olan asil milletimiz için askerlik kutsal bir görevdir. Bunun için de milletimiz askerine Mehmetçik, ordusuna 'Peygamber Ocağı' demiştir. Yüreği vatan sevgisiyle dolu siz değerli anne ve babalar; vatana ve millete hayırlı olsun diye büyük emek ve fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızı, ülkemize ve milletimize hizmet etmek üzere bu kutsal ocağa emanet ettiniz. Evlatlarınız da mazisi şan ve şerefle dolu Türk ordusunun birer mensubu olmak, şanlı üniformamızı giymek için büyük azim ve kararlılık gösterdiler. Bu şanlı yuvada, genç silah arkadaşlarımız, milli, manevi ve mesleki değerlerimiz uğruna her türlü engeli aşabilecek, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı koyabilecek kabiliyette ve yüksek nitelikli komandolar olarak yetiştiler. Askerlik mesleğinin temel niteliklerini özümsemiş bu cesur evlatlarımızı, bugün mekteb-i asli olan kıtalarına, komando birliklerine uğurluyoruz."

Sözlerinin sonunda kahraman komandoları bir kez daha tebrik eden Akar, "Yolunuz ve bahtınız açık olsun." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutlama mesajı
Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajı da okundu.

Kahraman komandoları tebrik eden, ailelerine selamlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve ülkemizin en seçkin kurumlarından biri olan Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı, sınırlarımız içinde ve dışında nice kahramanlıklara imza atmış, binlerce şanlı Türk askeri yetiştirmiş kutlu bir ocaktır. Binlerce yıllık şanlı tarihimizden ve aziz milletimizden aldığı güç ve cesaretle bugün tüm dünyada askerlik sanatının en cesur icracısı olan Türk ordusu, milli ve manevi değerlere bağlılığı ve emsalsiz yiğitliğiyle daima milletinin emrinde ve yasalar çerçevesinde görevinin başındadır. Bugün büyük bir kararlılık ve gayretle destanlar yazdığımız terörle mücadelemiz, siz cesur erlerimizin katılımıyla daha da güçlenecektir. Ülkemizin ve milletimizin güvenliği, huzuru ve birliği için her koşulda gayret göstereceğinize, milletimizin dualarının da sizinle olacağına inancım tamdır. Rabbim Türk askerini her türlü beladan, kazadan, ihanetten, saldırıdan muhafaza buyursun."

Notlar
Törende kursiyerler adına konuşan sözleşmeli er Serdar Yurt, aziz Türk milletinin şanlı Türk ordusunun yılmaz birer neferi olarak yeni görevlerine başlayacaklarını belirtti.

Yurt, kursta şanlı komando sınıfının temel özelliklerini, taktik ve tekniğini, Türk askerinde bulunması gereken nitelikleri öğrendiklerini bildirdi.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç da son 2 yılda 162 bin 96 personeli eğiterek, Türk Silahlı Kuvvetlerine kazandırdıklarını söyledi.

Komutanlıklarında 9 ülkeden 6 bin 419 misafir askeri personele eğitim verdiklerini kaydeden Tayanç, askerlerin her türlü görevi başarıyla yerine getirebilecek şekilde gece gündüz demeden her türlü hava ve arazi koşullarında gerçek muharebe şartlarında eğitim aldıklarını vurguladı.

Törende, eğitim birincisi sözleşmeli er Oğuzhan Önerge yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eğitim, atış, spor birincisi sözleşmeli erlere eğitim belgelerini verdi.

Bayrak ve dağcılık gösterisinin yapıldığı tören ile Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi'nde 18 hafta temel komando eğitimi alan 1503 sözleşmeli er mezun oldu.

Program, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve sanatçı Esat Kabaklı'nın verdiği mini konserin ardından yapılan geçit töreniyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.