15 Nisan’a kadar devam edecek: ASO’da açılan sergide tablolar fısıldadı

15 Nisan’a kadar devam edecek: ASO’da açılan sergide tablolar fısıldadı

Her yıl Ramazan ayında birbirinden değerli isimlerin eserlerinden oluşan “Konuşan Yazılar” sergisi, Ankara’da sanatseverleri bir araya getirdi. Ankara Sanayi Odası’nda açılan sergi, 15 Nisan’a kadar devam edecek.

Her yıl Ramazan ayında birbirinden değerli isimlerin eserlerinden oluşan sergiyi açan Yıldız Holding, bu yıl da sanatseverleri Ankara Sanayi Odası’nda bir araya getirdi. Açılan sergide Necmeddin Okyay’dan İsmail Hakkı Altunbezer’e birçok değerli isimin 50 adet eseri yer alıyor. Birbirinden değerli ‘hüsn-i hat’ eserlerinin bulunduğu sergi, 15 Nisan’a ziyarete açık olacak.

serg.jpg

ZİYARETÇİLERE TEVEKKÜL HATIRLATILIYOR

Açılan sergide Necmeddin Okyay’dan İsmail Hakkı Altunbezer’e, Kazasker Mustafa İzzet Efendi’den Sultan Abdülmecit Han’a kadar birçok değerli isimin eseri yer alıyor. Sergide bulunan tablolardan “Sabreden zafere ulaşır" manasındaki Hadis-i Şerif'i, "fetih" ve "başarı" ibârelerini içeren ayetlerle birlikte iki ayrı yazı ile sunarak sabrın önemine atıfta bulunuyor. Kanaati ve rızkın Allah'tan geldiğini vurgulayan şiirle ise ziyaretçilere tevekkül hatırlatılıyor. “Dünya hayatı oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir”, “Gönüller ancak Allah'ı zikrederek huzura kavuşur” ve “Allah yeter, kalan her şey boş hevestir” anlamındaki hüsn-i hatlarla kişi içinde yapmış olduğu muhasebe ile baş başa kalıyor.

sergiiii.jpg

“KONUŞURMUŞÇASINA BİR MESAJ VERİYOR”

İslam eserlerine ve geleneksel sanatlara büyük önem veren Yıldız Holding’in Sanat Danışmanı Esra Göncüoğlu, sergi hakkında şunları aktardı:

“Sergimizde çok kıymetli hattatlarımızın imzasını taşıyan 50 adet eser yer alıyor. Bu eserler belli bir anlam çerçevesinde yerleştirildi. Bu eserler incelendiğinde konuşurmuşçasına bir mesaj veriyor. Eserler hattı, tezhibi ve tüm ihtişamı ile birlikte kendisine hayran bıraktığı gibi anlamlarıyla da derin bir tefekküre sevk ediyor.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.