18 il için sarı kodlu uyarı: Kar, yağmur, fırtına geliyor

18 il için sarı kodlu uyarı: Kar, yağmur, fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahminlerinde 18 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Rapora göre, birçok ilde kar, yağmur ve fırtına bekleniyor. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürüğü'nün (MGM) son tahminlerine göre yurdun bazı bölgelerinde şiddetli yağışlar etkili olacak. 18 il için sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini açıkladı.

İzlanda üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle sıcaklıklarda 10 derecelik bir düşüş yaşanacak. Soğuk hava dalgası beraberinde kar yağışını da getirecek.

HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saat yurt genelinin parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği; yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Trakya'nın batısı ve Güney Marmara'da, İç Ege'nin ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının, batı ve iç kesimlerde hissedilir miktarda (6-12 derece) azalması bekleniyor.

ekran.jpg

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette; Marmara ve zamanla Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

18 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

MGM tarafından Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak için sarı kodlu kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.