2018'den beridir tam destek: "Alan elle veren eli buluşturuyoruz"

2018'den beridir tam destek: "Alan elle veren eli buluşturuyoruz"

Gazetemize konuşan Yetimler Gülsün Diye Derneği Kurucu Başkanı Hasibe Tümer, “İhtiyaç sahibi bütün ailelere ayni ve nakdi her türlü desteği sağlamaktayız. Amacımız insanlığa yardım. Burada alan ellerle veren elleri buluşturmaya gayret ediyoruz” dedi.

Yetimler Gülsün Diye Derneği (YEGÜDER) Başkanı Hasibe Tümer, çalışmaları hakkında gazetemize bilgi verdi. Derneğin 2018 yılında kurulduğunu söyleyen Tümer “Bizim öncelikli amacımız, ulaşabildiğimiz kadar yetim ve ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak ve bu ihtiyaç sahiplerinin öncelikli ihtiyaçlarını gidermek. Bu ihtiyaçları, hiçbir ayrım yapmadan, bağış ve gönüllülük esaslı çalışarak gideriyoruz” dedi.

ara3.jpg

“PAYLAŞMAK EN BÜYÜK ERDEM”

Yaptıkları işin gönüllük esasına dayandığını söyleyen YEGÜDER Başkanı Hasibe Tümer, “Derneğimizde her şey gönüllülük esaslı karşılık beklemeden yapılıyor. Paylaşmanın en büyük erdem olduğunu bilen gönüllülerimiz var ve bu beni çok mutlu ediyor. Mamak bölgesinde yaklaşık 464 kayıtlı yetim ve ihtiyaç sahibi ailenin çeşitli gereksinimlerini karşılıyoruz. Bu şekilde gönüllülerimizle, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin buluşmasına vesile oluyoruz” şeklinde konuştu.

basliksiz-1-001.jpg

“BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ”

Tümer, YEGÜDER olarak sadece yardım faaliyetlerinde bulunmadıklarını belirterek “Derneğimiz sadece yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmuyor. Ev hanımlarımıza açtığımız kurslarla onlara ücretsiz eğitimler veriyor. Çeşitli yeteneklerini geliştirmelerini sağlıyor ve el emeği ürünlerinin satışına destek vererek onlara balık tutmayı öğretiyor. Mamak bölgesinde, meslek edindirme kursları açarak 50 kadının ev ekonomisine destek vermesini sağladık. Ayrıca YEGÜDER olarak 10 kadına dikiş makinesi alımı yaptık ve ekonomik anlamda, kendi kendilerine yetebilmelerini sağladık” bilgisini verdi.

ara2.jpg

“AFRİKA’DA SU KUYULARI AÇTIRIYORUZ”

Afrika’daki yetimhaneler için de su kuyuları açtıklarını dile getiren Tümer, “Afrika ülkelerinde bulunan yetimhaneler için su kuyuları açıyoruz. Yetimhanelerde bulunan yetim çocukların giyim ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması için çeşitli projeler düzenliyoruz. Derneğimiz kurulduğu günden bu zamana kadar yurt dışında 290 adet su kuyusunun fonlanarak açılmasına vesile oldu. Yurt dışında sadece su kuyusu değil, kurban bağışı ve kesimi faaliyetlerinde de bulunuyoruz” diye belirtti.

ar3.jpg

KIRTASİYE MASRAFLARI KARŞILANIYOR

Tümer, okulların açıldığı dönemde her yıl düzenli olarak 150 çocuğun kırtasiye ve üniforma masraflarının karşılandığını ifade ederek “Her yıl ihtiyaç sahibi ve yetim 150 çocuğumuzun kırtasiye ve üniforma masraflarını YEGÜDER olarak karşılamaktayız. Ayrıca bunların yanı sıra yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımız için eğitim bursu sağlamaya çalışıyoruz” diyerek söylerini noktaladı.

Sefa Üstüner/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.