Abbas Güçlü’den özel okul çıkışı: Ücretlerdeki artış inanılmaz boyutlarda

Abbas Güçlü’den özel okul çıkışı: Ücretlerdeki artış inanılmaz boyutlarda

Gazeteci Abbas Güçlü, özel okulların fiyat tarifelerinde son yıllarda gidilen artışları sert eleştirdi. Tüm yükün velilerin sırtına yüklendiğini söyleyen Güçlü, “Ücretlerdeki artış oranları, Bakanlığın uyarılarına rağmen inanılmaz boyutlarda” dedi.

Eğitim alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan Gazeteci Abbas Güçlü, özel okulların fiyat politikasını eleştirdi. Bugün yayınlanan köşe yazısında konuya değinen tecrübeli kalem, ücretlerin ortalama bir beyaz yakalı yönetici için uçuk boyutlara ulaştığını kaydetti.

1.jpg

RAKAMLAR İNANILMAZ BOYUTLARDA

Güçlü, “Kolejleri kolej yapan en önemli ayrıntılardan birisi de öğrenci ve veli profilidir. Ücretler eskiden orta ve üstü beyaz yakalı çalışanların ödeyecekleri düzeydeydi ve her kesimden öğrenci “kolejli” olabiliyordu. Şimdi bırakın çalışanları üst düzey bürokratlar ve özel sektörün tepe yöneticileri bile pahalı özel okulların yanından geçemiyor. Biraz popüler olmuş özel okullarda yıllık öğrenim ücreti ve masraflar yarım milyonu çoktan geçti. Bir milyonu telaffuz edenler var. Ücretlerdeki artış oranları, Bakanlığın uyarılarına rağmen inanılmaz boyutlarda” diye yazdı.

4.jpg

YÜK VELİLERİN SIRTINDA

Eğitim sektörüne uyarılarda bulunan Güçlü şöyle devam etti:

“Tarlada 10 TL olan domates ya da mandalina, marketlerde neden 50 TL ise devlette bedava olan eğitim de özel okullarda bu yüzden bu kadar yüksek. Girdiler yüksek, maliyetler, vergiler ve kâr oranları da inanılmaz boyutlarda. Tüm yük velilerin sırtına yükleniyor. Bunun makul seviyelere çekilmesi gerek. Yoksa büyük öğrenci kayıpları yaşanır. Öğrenci ve veli profili çok daha farklı noktalara gider. Kalite ve sürdürülebilirlik daha da tartışmalı hale gelir”

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.