Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucusu Ali Kaptan: “Gülümsemelerin mimarı olduk”

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucusu Ali Kaptan: “Gülümsemelerin mimarı olduk”

Türkiye’de sağlık turizminin durumunu değerlendiren A Clinica Dent Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucusu Ali Kaptan, “Otuzdan fazla ülke vatandaşını ülkemizde ağırladık ve gülümsemelerinin mimarı olduk” dedi.

A Clinica Dent Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucusu Ali Kaptan, sağlığın yanında tatili de barındıran sağlık turizminde; ağız ve diş sağlığı hizmetleriyle ön plana çıkan Türkiye’nin sektördeki durumunu anlattı.

Türkiye’nin sağlık turizminde popüler bir ülke haline geldiğini vurgulayan A Clinica Dent Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucusu Ali Kaptan, “Poliklinik olarak başta komşu ülkeler olmak üzere sağlık turizmi ile ülkemiz tanıtımına ve sektöre büyük katkılar sağlıyoruz. Bunlar Azerbaycan, İran, Gürcistan, Bulgaristan, Almanya. Bununla birlikte İskandinav ülkelerinden Kanada’ya kadar uzanan otuzdan fazla ülke vatandaşını ülkemizde ağırladık ve gülümsemelerinin mimarı olduk” dedi.

disarsiv.jpg

TÜRKİYE’YE OLAN TALEP ARTIYOR

Poliklinik Kurucusu Ali Kaptan, sağlıkta teşhis, tedavi ve rehabilitasyon, turizmde ise tatil kavramının yer aldığını belirterek, “Sağlık turizmi, sağlığın korunması, geliştirilmesi veya hastalıkların tedavi edilmesi amacıyla kişilerin ikamet yerlerinden başka bir ülkeye seyahat ederek sağlık ve turizm olanaklarından faydalanmasıdır. Ülkemizde sağlık turizmi, son yıllarda popüler bir alan haline geldi. Ülkemiz iklimi, doğal zenginlikleri ve göreceli olarak ucuz ve kaliteli sağlık hizmetleri ile pek çok ülke vatandaşının dikkatini çekiyor. Sağlık turizmi çeşitlerinden olan medikal turizmde yer alan diş sağlığı ve tedavisi uygulamaları da (estetik, diş tasarımı, implant, ağız ve çene cerrahisi, ortodonti, protez gibi) son dönemlerde popüler olan sağlık turizm uygulamalarının başında geliyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2021 yılında Türkiye 1 milyon civarında yabancı hastayı ağırladı. 2023’te ise 1,5 milyon hasta ve 10 milyar dolar gelir öngörülüyor. Ağız ve diş sağlığında ise Türkiye'ye olan talep her geçen gün artıyor” diye konuştu.

ali-kaptan2.jpg

30’DAN FAZLA ÜLKE VATANDAŞINI AĞIRLADIK

Kaptan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz de sağlık teknolojiklerini yakın takip eden; hekimlerimizin alanlarında bilgi, birikim ve tecrübesinin katkısı ve referanslarımız ile dinamik bir şekilde büyüyen, A Clinica Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğiyiz. Başta komşu ülkeler olmak üzere sağlık turizmi ile ülkemiz tanıtımına ve sektöre büyük katkılar sağlıyoruz. Bunlar Azerbaycan, İran, Gürcistan, Bulgaristan, Almanya. Bununla birlikte İskandinav ülkelerinden Kanada’ya kadar uzanan otuzdan fazla ülke vatandaşını ülkemizde ağırladık ve gülümsemelerinin mimarı olduk. Çünkü sağlık turizmi yalnızca fonksiyonel diş tedavileri(ortdonti vb.) açısından değil, estetik kaygılarla kozmetik diş hekimliği alanında da ilgi görüyor. Bunlardan biri estetik gülüş tasarımı. Dijital diş hekimliğinin en önemli avantajlarından biridir. Protetik ve restoratif tedavileri içinde barındıran gülüş tasarımı için de çok fazla talep var.”

kanit.jpg

TÜRKİYE BU NEDENLE İLGİ ODAĞI

Kaptan, Türkiye’ye sağlık turizminde olan gelişmenin nedenini ise, “Diş sağlığı tedavilerinin bu denli yaygın olmasının nedenlerinden birisi, özellikle ekonomik kriz ve pandemi süreçleri sebebi ile Avrupa ülkelerinin kendi vatandaşlarının diş tedavi masraflarını sigorta kapsamında çıkarmış olmasıdır. Özellikle de ileri seviye diş tedavi yöntemlerinden olan diş protezi ve diş implantları hem birçok Avrupa ülkesi tarafından hem de özel sağlık sigorta şirketleri tarafından karşılanmıyor. Dolayısı ile maliyeti oldukça yüksek olan bu uygulamalarda, ülkemizin özellikle son zamanlarda yurtdışında bulunan hastalar için cazibe merkezi haline gelmesine ve başta Ankara ve İstanbul’u tercih etmesine neden oldu” şeklinde açıkladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.