Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ah şu teyzelerin mantıklı cümleleri

Ah şu teyzelerin mantıklı cümleleri

Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşıyorum ve Sincan'ın çevresinde olan olaylara, insanların yaşayış stillerine az da olsa hakimim diyebiliyorum. Ancak diğer yandan olaylara bakış açımında geliştiğini söylemem gerekiyor.
11 dairesi olan bir apartmanın sakiniyim. Sokağımda 30'dan fazla apartman ve yüzlerce insan yaşıyor. Kim nereye gidiyor, kim hangi köylü gibi sohbetleri az çok sokak arasında konuşuyoruz. Abilerimiz oluyor, amcalarımız oluyor elbette.
Ancak gelişen teknolojiyle beraber sokakta bir çocuğa rastlamıyor evlerden bilgisayar ellerden telefon sesleri geliyor. Durum böyle olunca ailelerin yaşayış stilleri 360 derece değişiklik gösteriyor. Annesi, babası çalışan bir çocuğun yemeğini tavaya koyup ısıtıp yersin biz akşam geliyoruz o zaman görüşürüz mantığına ne kadar olumlu bakmasını istiyoruz? Son derece üzücü geliyor öyle değil mi?
Dediğim gibi sokağımda yüzlerce insan varken bir o kadar da boşanan kişilerin sohbetlerini duyuyorum. Diyorum ki kendi kendime; "hayret ne oluyor bu insanlara". Gerçekten neler olduğu hakkında epey düşünüyorum. Yazık değil mi?
Ama teyzelere sorsak yine aynı mantık devam edecek. İnternet denen o haytanın huzuru bozduğu gerçeği varmış. Mantıksız sayılmazlar aslında. Nerede duysak, bulmuş kaçmış ya da kaçırmış götürmüş. Gibi cümlelerin odağında yaşıyoruz.
Huzurların kaçtığı ortamlara girdiğimizi unutuyor oradan yaşam için oksijen takviye etmeye çalışıyoruz ama biraz şansımızı zorluyor gibiyiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ama yine teyzelere sorsak, internete suç atacaklar ki haklılar. Allah hepimize teyzelerimizin mantığını yürütecek kapasite versin. Haklılar...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR