Selçuk  YILDIRIM

Selçuk YILDIRIM

Elveda 2017

Elveda 2017

Bugün sizlere kısaca nasıl bir yıl geride bıraktığımızı hatırlatmak istedim. Malumunuz 2017 yılı Türkiye için pek de hayırlı başlamadı. Birçok badireye göğüs geren bu millet daha yılın ilk dakikalarında İstanbul’dan gelen bombalı saldırı haberiyle sarsıldı. 
Türkiye’yi dört bir yandan kuşatan şer odakları planlarına hiç ara vermeden devam etti. Bunlardan ilki de Reina saldırısıydı, gözü dönmüş IŞİD'li terörist, uzun namlulu silahıyla Reina'ya girip 39 kişiyi katletti. Saldırıyı gerçekleştiren Abdülgadir Masharipov polisin titiz çalışması sonucunda saldırıdan 18 gün sonra yakalandı. 
Her fırsatta kendinden olmayanları dışlayan BATI her ne kadar bize şirin gözükse de içten içe Türkiye ile hiçbir zaman gerçek manada müttefik olmayacakları ispat etti. Bu durumu geçirdiğimiz yıl içinde yaşadığımız çeşitli olaylar ispat etti. Bunlardan ilki de ülkemizin iç meselesi olan Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumunda Batılıların takındığı iki yüzlü ve çirkin tutumu, Dış İşleri Bakanımıza yaptıkları uçak hadisesi, Aile bakanımıza Hollandalıların sergilediği hareketler, Almanya’nın konuşmaları saçma sapan bahanelerle iptal ettirmesi ve dahası.
Batı ve Batılının iki yüzlülüğünden bahsetmişken Trump’ı atlamak olmaz. Göreve geldiği günden itibaren sansasyonlara konu olan ABD Başkanı yaptığı açıklamalarla ve söylemleriyle gündemi işgal etmeyi başardı. Bunlardan en ilginci ise Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin Katar’a bir gece ansızın uyguladıkları ambargo ve ilişkileri kesme kararı yeni başkanın ilk icraatı olarak gözlendi.  
Türkiye tarihine kara bir leke olarak sürülen ve milletimize büyük acı yaşatan 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü ülkemizde ve dünyada çeşitli programlara sahne oldu. 
Orta Doğu’yu yeniden dünya gündeminin başına taşıyan ise IKBY Başkanı Barzani oldu Türkiye ve dünyadan pek çok ülkenin telkinlerine aldırmayan Barzani Kuzey Irak’ı merkezi devletten ayırmak için referandum kararı aldı. Tartışmalı referandum Barzani’nin temenni ettiği şekilde sonuçlansa dahi Irak merkezi hükümeti yasa dışı diye tabir ettiği referandumu kabul etmeyerek, IKBY’nin elinde bulundurduğu Kerkük’ü geri aldı.
Biraz önce de değindiğimiz gibi her fırsatta Türkiye’nin dostu, müttefiki gibi görünen Batı her zamanki iki yüzlülüğünü sürdürdü. Sözüm ona müttefikimiz ABD Haziran ayından bu yana PKK’nın uzantısı olan PYD’ye bin TIR’ yakın silah yardımı yaparak ( tabi bu rakamlar bilinen yardımlar ) terör unsurlarını  her fırsatta kollayıp, gözetmeye devam ediyor. Bunlarla da yetinmeyen ABD kendi ülkesinde barındırdığı terörist başı FETÖ’yü teslim etmediği gibi Türkiye’deki bağlantılarına da kol kanat geriyor. Bu olayların akabinde ABD Türkiye’ye vizeleri durdurma kararı alarak ne kadar dost canlısı müttefik bir ülke olduğunu bir kez daha göstermiş oldu ve iki ülke ilişkilerine ciddi zararlar verdi. 
Ampute Milli takımımız Avrupa Şampiyonu olarak tüm Türkiye’yi sevindirmeyi başardı. Ampute takımın bu başarısı engelli vatandaşların kendilerini hayattan soyutlamamasının ne kadar önemli olduğunu ve azmin başarısını bizlere gösterdi.
Bu yıl içinde cereyan eden diğer bir gelişme ise Yerli Otomobil projesinde ilk somut adım atıldı ve bu işe katkı sağlayacak 5 şirket Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı. 5 babayiğit Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding'den oluştu. 5 ortak 2018 başında şirketi kurup prototipleri 2019'da, ilk otomobili 2021'de üretecek.
Türk sporuna önemli katkı sağlayan Olimpiyat şampiyonu, eski milli halterci Naim Süleymanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türk sporunun cep herkülü, geride bıraktığı yaşantısında üç olimpiyat, yedi dünya altı Avrupa şampiyonluğu ve 46 dünya rekoru bıraktı.
Demokrasi aşığı, mazlumların savunucusu, müttefik ABD ve Trump yönetimi yine bir ilke imza attı. Öncelikle İslam dünyasından ve diğer pek çok ülkeden gelen tepkilere rağmen Trump, “Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı gelmiştir. Dışişleri Bakanlığı'na, Tel Aviv'deki büyükelçiliğimizin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatını verdim” ifadesini kullandı.
Bu karar BM üyesi 128 ülke tarafından onay alamadı lakin ABD elçiliğini Kudüs’e taşıyarak işgalci Yahudileri kamuoyu önünde meşrulaştırma çabasına devam etmekte.
2017 bazı güzel olaylara tanıklık etmiş olsa dahi İslam Dünyası açısından pek de parlak geçmedi. Umarım gelecek yıllarda Müslüman toplumlar içlerindeki sorunları çözüp birlikte hareket etme olgunluğuna ulaşır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR