Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Ak Parti Ankara İl Kongresi'nin perde arkası

Ak Parti Ankara İl Kongresi'nin perde arkası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve on binlerce partilinin katılımı ile AK Parti Ankara 6. Olağan İl Kongresi geçtiğimiz pazar günü başarılı bir şekilde tamamlandı. 

AK Parti'nin 53. il kongresini basın temsilcisi olarak takip ettim. Partililerin heyecanını yakından görme fırsatım oldu. Bu yazımda kongre hakkında izlenimlerimi yazacağım.

Geçtiğimiz pazar günü yapılan kongreye katılım oldukça fazlaydı. Ankara Spor Salonu'nun etrafında iğne atsanız yere düşmeyecek düzeyde bir kalabalık vardı. Katılımcıların ellerinde şanlı Türk bayrağı ve parti bayrakları dalgalanıyordu. Mahşer kalabalığını andıran kongrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Deyim yerindeyse kuş dahi uçurtulmadı. 

Salon dışında adeta bir miting havası eserken salon içinde ise kongre heyecanı sürüyordu. İçerideki kalabalık Afrin'deki teröristlere demir yumruğunu indiren Mehmetçiği de unutmadı. Mehmetçiğe destek için hazırlanan afişler ve vatandaşların operasyon için attığı destek sloganları insanları gururlandırıyordu. Kongre salonunun gelinlik gibi süslenmesi katılımcıları daha da heyecanlandırdı.  

Tıklım tıklım dolu olan salonda program başlar başlamaz partililerde coşku bir kat daha arttı. AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın konuşmaları büyük alkış aldı. Özellikle Başkan Tuna'nın sahneye çıktığı sırada salonda hep bir ağızdan atılan "büyük başkan" sloganları unutulur gibi değildi. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmaya başlaması ile salondaki coşku biraz daha artmaya başladı. Hele ki Sayın Başbakan'ın 'Osmanlı tokadı' üzerine sözleri ise güne damga vuran önemli bir konuşmaydı. Bu konuşmayı hatırlatmak gerekirse Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İl Kongresi'nde şunu söylemişti: "Avrupa'daydım, bana 'Osmanlı tokadı'nı sordular. Gidin Afrin'e Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz dedim."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın partililere seslenmesi için kürsüye davet edilmesi ile salondaki coşku bir anda daha da katlandı. Salondaki 10 bin kişi sevgi oldu aktı. Salondaki desibel sesi rekor düzeye eminim ki çıkmıştır. Binlerce kişi sık sık "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları attı. Cumhurbaşkanı'nın konuşması boyunca partililer, coşku içerisinde sıkılmadan dinledi. 
Ankara İl Teşkilatı'nın 15 Temmuz darbe girişiminde gösteri başarı da kongrede unutulmadı. Konuşmacılar tarafından Gazi Teşkilata övgü yağdırıldı. 

Kongre kardeşlik içerisinde ve en ufak bir sıkıntı bile yaşanmadan sona erdi. Böyle büyük organizasyonlarda bunu yakalayabilmek inanın çok zor. Onun için İl yönetimini tebrik ediyorum. Kongrede güven tazeleyen İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ve ekibine başarılar diliyorum. 

Bildiğiniz üzere aynı gün Atatürk Spor Salonu'nda da MHP Ankara İl Başkanlığının Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı ve Üye Katılım Töreni vardı. İki farklı programın çok yakın adreslerde olmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bu ülkemiz adına gerçekten sevindirici bir şey. 

Anlaşılan o ki siyasi liderler arasındaki uzlaşı tabana da yansımış vaziyette. Ben ortaya çıkan fotoğraf karşısında gurur duydum. Farklı siyasi partilere mensup olan kişilerin kardeşlik havası içerisinde yaşanabildiğini bize bu geçtiğimiz pazar günü gösterdiler.  MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ'u da tebrik ediyorum. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR