Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Türk halkı birbiriyle geçinmek için şart koşmamalı

Türk halkı birbiriyle geçinmek için şart koşmamalı

Her sabah yüzlerce insanın; otobüs, metro, dolmuş, vapur, tren gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak işine, okuluna ulaşım sağlıyor. Ancak öyle ki; bakıldığında kavgaların haddi hesabı yok. Sadece etrafa bakarken göz göze gelinen kişilerin verdiği "ne baktın" sorusu bile insanı çileden çıkarmıyor değil. Ancak sakin kalınmasında fayda var.
Ben hep söyledim yine söylüyorum. Ordumuz sınırda, içerde ve dışarıda nerde olursa olsun Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşı direniş gösterirken; böyle ufak tefek konuların haber sitelerine manşet olmasına gerek yok. Ne basının, ne son dakikaların böyle bir içerik girmesine gerek kalmamalı olarak düşünüyorum. Sektörüm olarak haber editörlüğü mesleğimi icra ediyorum. Gün içerisinde yüzlerce haberi elimden geçiriyorum ancak "metroda cinayet", "otobüste yer kavgası kanlı bitti" gibi bana göre "saçma" gelen içerikleri görünce üzülüyorum.
Biz Türk halkıydık; sevgiyi, dostluğu ve kardeşliği televizyonlardan değil komşularımızdan ve yeri geldiğinde aynı otobüs durağında beklediğimiz insanların sohbetiyle kaynaşarak öğrendik. Ama görüyoruz ki insanlar birbiriyle geçinmek için şart koşuyor.
Hadi bunu geçtim sadece toplu taşıma açısından değil kiracı ve ev sahipleri arasında, banka sıralarında, kaldırımlarda çoğu zaman her yerde bu konulara rastlıyoruz. Bahane üretmek yerine, sevgi ve barış çerçevesi içerisinde yaşamak için şart koşulsa sanki hepimiz daha çok mutlu olacağız gibi. 
Ancak bunu Türkiye'de yaşamak zor diyenlerden olacağız gibi. Hani diyorlar ya yurt genelinde bu böyledir diye sanırım bir kırmadan, dökmeden hatta "kan dökmeden" bir arada yaşamak nedir öğrenememişiz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR