AK Parti'ye Keçiören şoku

AK Parti'ye Keçiören şoku

Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Sandıkların açılmasıyla birlikte Ankara’daki seçim sonuçları netleşmeye başladı. AK Parti, Keçiören'de büyük şok yaşadı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri tamamlandı. Türkiye'nin, 5.8 milyon nüfusu ve 4.3 milyon seçmen sayısı ile ikinci büyük şehri olan Başkent'te, oy sayımı devam ediyor. Sandıklardan gelen ilk sonuçlar ise oldukça çarpıcı.

KEÇİÖREN'DE ŞOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u aday gösteren AK Parti, Altınok yerine ilçeye Zafer Çoktan'ı aday yapmıştı. Sandıkların açılmasıyla birlikte AK Parti, Keçiören'de büyük bir şok yaşadı.

Sandıklardan gelen ilk sonuçlara göre Keçiören'de CHP'nin adayı Mesut Özarslan yarışı yüzde 46,23 ile önde götürüyor. AK Parti'nin adayı Zafer Çoktan ise yüzde 38,42 ile Özarslan'ın gerisinde kaldı.

2019'DA YÜZDE 63 ALMIŞTI

2019 yerel seçimlerinde Keçiören için 542.592 oy kullanılmıştı. AK Parti'nin 2019'daki adayı Turgut Altınok, yüzde 63,65 oy alarak belediye seçimlerini kazanan isim olmuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.