Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Alkışlanacak işbirliği

Alkışlanacak işbirliği

Başkent Ankara'nın en önemli ilçelerinden biri kuşkusuz ki Altındağ'dır. Çünkü bu ilçede büyük bir tarih yatar. Büyük medeniyetlerin ayak izlerini Altındağ'da görebilmeniz mümkündür. 
Ankara'yı gezmeye çıkayım deseniz muhakkak ilk durağınız Altındağ olur ve uzun bir vaktinizi de burada geçirirsiniz. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ya , "bize yaşayan, ruhu olan şehirler lazım" diye bu tanımlara uygun nadir yerlerdendir Altındağ. 
Bu ilçenin çoğu noktasında rahatça nefes alabilirsiniz. Şehrin yaşadığına şahit olabilirsiniz burada.
Ve Altındağ'da tarihi gün yüzüne çıkarmak adına restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. 
İlçede restore edilmeyi bekleyen bir o kadar da çok yer bulunuyor. 
Altındağ'ın güzelliklerini ortaya çıkarmak adına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile Altındağ Belediye Başkanı bir araya geldi. Bildiğiniz üzere geçmişteki bazı sıkıntılardan dolayı Altındağ'daki bazı tarihi mahalleler restore edilememişti. Bu işbirliği ile Altındağ daha da güzelleşecek. İlçedeki kötü manzaralar ortadan kalkacak. 
Bu işbirliğine ihtiyaç vardı ve iki belediyenin iş birliği nihayet gerçekleşti. Yakında daha güzel bir Altındağ ve Ankara göreceğiz. Buna yürekten inanıyorum. Altındağ'da tarihin gölgesindeki kanserli bölgelerin biran önce tedavi edileceğinden kuşkum yok. 
***
Akyurt'a yapılması planlanan hatta 2015 yılında temeli dahi atılan uluslararası fuar alanının yer değiştirmesi gündemde. 
Hal böyleyken bölgedeki vatandaşlar bu karar karşısında oldukça üzüldü. Çünkü çoğu yatırımcı, iş adamı, vatandaş o fuar alanına umut bağlamıştı. Çevredeki arsalar satılırken bile, "fuar alanına şu mesafede" denilerek satılıyordu. 
Ankara'nın kuzeyi fuardan epey umutluydu ki Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan yer açıklaması Akyurt, Pursaklar, Çubuk ve Kaleciklileri üzdü. 
Haliyle onlar da haklı; çünkü bu bölgelerden AK Parti'ye büyük bir oy desteği geldi. Bölge insanı bu yatırımın gitmemesini istiyor. Havaalanı olan bir yerden fuar alanının gitmesi yanlış olur. Metronun getirilmesi ile bu bölgenin büyük bir cazibe merkezi olacağına gönülden inanıyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, fuar alanının yer değiştirmesi halinde Akyurt'a farklı bir yatırım yapılacağını da işaret etti. Onun için fuar projesi başka bir noktaya yapılmaya karar verilirse üzülmeyin. Elbette farklı bir proje Akyurt'a getirilecektir. Proje için şimdiye kadar harcanan yaklaşık 30 milyon heba olmayacaktır.  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR