Allah’ın rızasını kazanmak nedir? Allah rızasını kazanmak nasıl olur?

Allah’ın rızasını kazanmak nedir? Allah rızasını kazanmak nasıl olur?

Allah, insanoğlunu kendisine kulluk etmesi için yaratmış ve kimin daha iyi kulluk ettiğini denemek için de imtihan yeri olan dünyaya göndermiştir. Peki, Allah’ın rızasını kazanmak nedir? Allah rızasını kazanmak nasıl olur? İşte detaylar:

Allah (C.C.), yaratılış gayesine uygun davranarak imtihanda başarılı olan kullarını mükâfatlandırarak onları cennetine koyacak ve orada hesapsız lütuf ve ihsanlarda bulunacaktır. Cenabı hakkın bu bahtiyar kullarına vereceği nimetlerin en büyüğü ve en üstünü ise rızası olacaktır. Allah'ın kulundan razı olması onun iman ibadet ve her türlü söz ve davranışlarını kabul etmesi günahlarını affedip onu lütuf ve ihsanları ile mükafatlandırması demektir. Peki, Allah’ın rızasını kazanmak nedir? Allah rızasını kazanmak nasıl olur? Tüm detaylar haberimizde:

cami-2.jpg

ALLAH’IN RIZASINI KAZANMAK NEDİR?

Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmaktadır: “Allah mümin erkeklere ve mümin kadınlara ebedi olarak kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetler ve adn cennetlerine çok güzel köşkler vaat etti. Allah'ın rızası ise bunların hepsinden daha büyüktür. İşte bu büyük başarıdır.”

Allah'ın rızasını kazanmanın ebedi saadeti elde etmek için önemli olduğunun bilincinde olan müminler olunca güçleri ile onun hoşnutluğunu kazanmaya çaba gösterirler. Bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmazlar. Çünkü Allah'ın rızasını talep etmek müminlerin en belirgin özelliklerindendir.

cami-3.jpg

Kur’an-ı Kerim’de bu özellikleri şöyle anlatılmaktadır: “Muhammed, Allah'ın elçisidir. Beraberinde bulunanlarda kafirlere karşı çetin kendi aralarında merhametlidirler. Onları rükûya varırken, secde ederken görürsün. Allah'tan lütuf ve rıza isterler.” Başka bir ayette ise şöyle buyrulur: “İnsanlardan öylesi de vardır ki Allah'ın rızasını kazanmak için kendini feda eder.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.