Alman öğretmen müslüman oldu: Müftülük tören düzenledi

Alman öğretmen müslüman oldu: Müftülük tören düzenledi

Eskişehir'de Alman vatandaşı öğretmen Nicolai David Solbach ve arkadaşı Lisa Maria Wienhold İslam dinini kabul ederek Müslüman oldu.

Eskişehir'de Alman vatandaşı öğretmen Nicolai David Solbach ve arkadaşı Lisa Maria Wienhold İslam dinini kabul ederek Müslüman oldu. Eskişehir İl Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreninde Nicolai ve Maria, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından ihtida belgeleri teslim edilen Nicolai ve Maria, Arif Davud ve Meryem isimlerini aldılar.

1-002.jpg

“SEVGİMİZ VE İLGİMİZ ARTTI”

Tören sırasında konuşan İl Müftüsü Gerek, Arif Davud ve Meryem'e İslam dinini seçmelerinden dolayı tebriklerini iletti. Müftü Gerek, "İslam dinini seçmek, Allah'ın bir lütfudur. Bu lütfu kendilerine bahşeden Allah'a hamdolsun. İnşallah bu kardeşlerimiz hayatlarını İslam üzere en güzel şekilde yaşarlar ve çevrelerine de örnek olurlar" şeklinde konuştu.

Arif Davud ve Meryem ise İslam dinini seçmelerinin nedenini dinin kendilerine huzur ve mutluluk vermesi olarak açıkladı. Davud ve Meryem, "Uzun süredir İslam dinini araştırıyorduk. Dini öğrendikçe sevgimiz ve ilgimiz arttı. Sonunda İslam dinini seçmeye karar verdik. Bu karardan dolayı çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.