Almanya’da işçi olmak isteyenlere müjde geldi

Almanya’da işçi olmak isteyenlere müjde geldi

Almanya Bakanlar Kurulu tarafından ülkedeki nitelikli iş gücünü kapatmak üzere yapılan Nitelikli Göçmenlik Yasası onaylandı.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Almanya’da kalifiye iş gücünün arttırılması ve kolaylaştırılması için oluşturulan Göçmenlik Yasası Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Bakanlar Kurulunun açıklamasında birçok Alman şirketlerinin uzun yıllardır nitelikli işçi bulmakta zorlandıklarını söyledi. Açıklamaya göre nitelikli işçi açığı 2022 yılında 1.98 milyon seviyesinde.

Bakanlığın açıklamasında "Vasıflı iş gücü eksikliği, çok sayıda sektörü ve şirketleri etkilemektedir. Nitelikli işçi eksikliği, Almanya'da refah için bir risk haline geldi" diye belirtildi.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, nitelikli işçi arttırmaya yönelik strateji değerlendirmesinde nitelikli iş gücünü güvence altına almakla Almanya için önümüzdeki 10 yıl için en büyük ekonomik görevlerinden biri olduğunu belirterek, yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası ile modern bir göç ülkesinin temellerini atıldığını vurguladı.

22-002.jpg

PUANLAMA SİSTEMİYLE İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Almanya'nın yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle aile birleşimi ve mesleki niteliklerin tanınması gibi çeşitli basitleştirmelere ek olarak, nitelikli göçmeler için puan sistemiyle işçi alımı yapılacak Puan sayısı hesaplanırken dil becerileri, mesleki deneyim, yaş ve Almanya ile bağlantılar dikkate alınan kriterler arasında yer alacak.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.