Altın fiyatlarında kritik hafta: Uyarılar ardı ardına geliyor!

Altın fiyatlarında kritik hafta: Uyarılar ardı ardına geliyor!

Altın fiyatlarındaki rekorlar ve Kapalıçarşı'daki makas aralığının 400 lirayı bulmasıyla ilgili olarak, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten vatandaşlara bir uyarı geldi.

Altın fiyatlarındaki rekorlar ve Kapalıçarşı'daki makas aralığının 400 lirayı bulmasıyla ilgili olarak, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten vatandaşlara uyarı geldi. Memiş, FATSİ uygulamasında 12 ay vadeyle devletin yüzde 4 ek ödeme verdiğini hatırlatarak vatandaşları "eksik ödeme almayın" diyerek uyardı.

Altın ve kur piyasalarında rekor üstüne rekor kırılırken yerel seçimlere kısa bir süre kala vatandaşların altına olan ilgisinin arttığı belirtiliyor. Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 7,81 artarak 2 bin 235 liraya yükseldi. Aynı dönemde Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 7,85 artışla 15 bin 25 liraya çıktı.

Geçen hafta sonu 3 bin 410 lira olan çeyrek altının satış fiyatı ise 3 bin 678 liraya yükseldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, fiziki altındaki işçiliğe dikkat çekerek altın fonlarına girişi tavsiye etti.

2-002.jpg

KRİTİK DEĞERLENDİRME

Memiş, kendi Youtube kanalında yaptığı değerlendirmelerde, "Bu haftanın önemli başlıklarından birisi de altın. Altın tarafında Darphane Genel Müdürlüğü'nün basmış olduğu çeyrek altın, yarım altın gibi işçilik olduğu için bu tarafı tavsiye etmemiştim. Özellikle altın fonlarına girişini tavsiye etmiştim. Uzun vadeli altın fonlarını önerdiğimi söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

FATSİ uygulamasına da değinen Memiş, vatandaşlara Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın desteklediği fiziki altınlarını FATSİ'ye dahil etme çağrısı yaptı. FATSİ'ye dahil olanlara 12 ay vadeyle yüzde 4 ekstra peşin ödeme verildiğini belirten Memiş, vatandaşları bu fırsatı değerlendirmeye davet etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.