Altındağ'da yeşile dönüş sürüyor

Altındağ'da yeşile dönüş sürüyor

Altındağ’da bir büyük gecekondu mahallesi daha tarih oldu. Doğantepe’de 210 dönümlük alan gecekondudan temizlenerek, yemyeşil bir parka dönüştürüldü.

Altındağ'a 2005'ten bugüne onlarca büyük park kazandıran Altındağ Belediyesi, yepyeni bir parkı daha Altındağ'a kazandırdı. Şehitler Parkı ve Şehitler Camisi 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri kapsamında, dün gerçekleştirilen törenle açıldı.

ŞEHİTLERİN AZİZ HATIRASI YAŞATILACAK

Vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için, bu yatırımlara Şehitler Cami ve Şehitler Parkı isminin verildiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağlıların kalplerinde yaşayan şehitlerimizin, bu park ve cami sayesinde kalplerde daha kalıcı bir yer edineceğine inandığını söyledi. 

“ŞEHİT OLAN BÜTÜN CANLAR KUTSALDIR”

Bakara Suresi'nde, "Vatan toprağı için canını verene, ölüler demeyin. Çünkü onlar diridirler" dendiğini vurgulayan Başkan Tiryaki, tarih boyunca, Anadolu coğrafyasının vatan olması için şehit olan bütün canların kutsal olduğunun altını çizdi. Şehitlerin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceklerini belirten Başkan Tiryaki, "Biz şehitlerimiz adına ne yaparsak yapalım az olacağına inanıyoruz. Şairin dediği gibi, 'Bu taşındır diyerek Kabe’yi diksem başına; Ruhumun vahyini duysak da geçirsem taşına; Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana...' Biz de aynen böyle düşünüyor, onlar için ne yaparsak yapalım, haklarını ödeyemeyeceğimize inanıyoruz" dedi.

PARK İÇİN BİN 900 GECEKONDU YIKILDI

saaaaaa.jpg

Bu parkın yapımı için kararlı bir mücadele sonucunda 1900 gecekondunun yıkımını kavgasız gürültüsüz bir biçimde gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Tiryaki "Altındağ'da yıkmadan bir şey yapmak mümkün değil. İmar planlarını tamamladığımız bölgelerde sosyal donatı, park, okul gibi alanların üzerinde hep gecekondular var. Öncelikle bu gecekonduların yıkımını tamamlamamız gerekiyor. Yaptığımız bu dev park için de 1900 gecekondu yıkmamız gerekti. Kararlı tavrımızla yıkımlarımızı tamamladık. Park inşaatı hızla tamamlandı. Altındağ'a ve Altındağlılara hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

125 BİN METREKARE ALANA SAHİP

90 bin metrekare yeşil alana, 35 bin metrekare sert zemine sahip olan Şehitler Parkı, 125 bin metrekare büyüklüğünde bir alana sahip. Parkın içinde şehitlerimizin ölümsüzlüğünü temsilen, bir de "Şehitler Anıtı" yer alıyor. Park alanında Altındağlı çocukların huzuru ve konforu için her şeyin düşünüldüğü, rengârenk ve eğlenceli oyuncaklarla donatılmış, 2 bin ve bin 500 metrekare büyüklüğünde, 2 çocuk oyun alanı bulunuyor. Yeşil alan olarak ayrılan araziye 4 bin 500 adet yüksek boylu yapraklı ve ibreli ağaç, 400 bin adet ise çalı ve yer örtücü bitki türleri dikimi yapıldı. Yemyeşil ve ferah bir görünüme kavuşan mahalle daha fazla değer kazandı. Ayrıca parkın içinde yer alan 550 metrekare büyüklüğündeki kafe de, yine her yaştan Altındağlının rahatça vakit geçirebilmesi için düşünüldü.

MAHALLE SAKİNLERİ HİZMETTEN MEMNUN

Şehitler Parkı mahalle sakinlerinin büyük beğenisini topladı. Doğantepe Mahallesi sakinleri, Altındağ Belediyesi'nin isteklerine kayıtsız kalmadığını ve kendilerine kısa sürede cevap verildiğini söyledi. Bölgede uyuşturucu madde kullananların sıklıkla görüldüğünü dile getiren mahalle sakinleri, bu durumun çocuklar için tehlike oluşturduğunu da vurguladı. "Artık rahat bir nefes alacağız" diyen mahalle sakinleri, Altındağ Belediyesi'ne ve Başkan Tiryaki'ye teşekkür etti.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.