Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Altyapı ve belediyeler...

Altyapı ve belediyeler...

Ankara birkaç haftadır sağanak yağışın ardından gelen sele maruz kalıyor. 
Sel önce Mamak sonra Keçiören son olarak ise Çankaya'da ve bazı çevre ilçelerde büyük hasarlara neden oldu.Altyapının bazı noktalarda yetersiz kalması nedeniyle istenmeyen görüntülerle karşı karşıya kaldık.
Başkent'e yakışmayan bu görüntüler geçtiğimiz yıllarda da maalesef yaşandı. O zamanlarda da altyapı yetersizliği çok konuşuldu; ama nedense bu sıkıntıyla ilgili kalıcı bir çözüm sağlanamadı.  
Geçmiş örnekleri de göz önünde bulundurursak 10 15 dakika yağan yağmur sonrasında oluşabilecek sel felaketi ile her zaman karşı karşıya kalabileceğimizi unutmamamız gerekiyor. 
Onun için belediyelerin Başkent'in dört bir yanında altyapıya daha da önem vermesi gerekiyor. Yoksa işimiz zor.
Çünkü, şehirlerimiz giderek betonlaşıyor, yeşil alanlar yok denecek kadar az. Yağan yağmuru emecek toprak alan kalmadı. Yüksek katlı binalar iyice yükseliyor. 
Eğer ki yüksek katlı binalarda, betonlaşmada ısrarcı olursak muhakkak ki altyapıya büyük önem vermeliyiz. Yüz binlerce kişinin yaşadığı yerlere dev altyapılar kurmalıyız. Bu altyapılar günü kurtarsa birkaç yıla yine yetersiz gelecek. 
Düşünün ki kalabalık  bir mahallede yaşıyorsunuz. Ve herkes aynı anda sifona basıyor o durumda bile altyapı yeterli olur mu? Tabiî ki de "hayır."
Başkent Ankara'da altyapının hem de her noktasının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Yoksa sel sonucu ya da başka durumlarda oluşan üzücü görüntülere çokça maruz kalırız. 
Sel sonucunda birçok ev, iş yeri, araç büyük hasar görüyor. Vatandaşın söz konusu hasarını devletimiz büyüklüğünü gösterip karşılıyor. 
"Nasıl olsa devletimiz zararı karşılıyor" diyerek altyapı konusunda çalışmama yapılmaması herkesi üzer. 
15 dakika yağan yağmurun sonucunda dehşet görüntüler yaşamak için yerel yönetimlere büyük iş düşüyor. 
Haydi siyasi parti gözetmeksizin bu konuda el ele vererek çözüm üretelim. Zira başka bir Ankara yok. Her birlikte huzur ve mutluluk içinde yaşamak istiyorsak buna gerek var. 
Ve inanıyorum ki artık bu konuda radikal kararlar alınacak. Vatandaş da muhakkak ki size destek verecek. 
Haydi güzel günlere.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR