Ankapark artık ücretli

Ankapark artık ücretli

Avrupa’nın en büyük tema parkı olan Ankapark’a girişlerin bugünden itibaren ücretli olması bekleniyor. Dev parka en düşük giriş ücreti 25 TL. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimleri Mehmet Özhaseki’nin kazanması halinde parka ücretsiz girişlerin 23 Nisan’a kadar uzatılması talimatını vermişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimini kazanması halinde Cumhur İttifakı’nın AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'ye, Wonderland Eurasia'ya (Ankapark) girişlerin ücretsiz olarak 23 Nisan'a kadar sürdürülmesi talimatını vermişti. Ancak geride bıraktığımız yerel seçimlerde Başkent’te yönetimin el değiştirmesi ile Avrupa’nın en büyük tema parkı olan Ankapark’a girişlerin ücretli olması bekleniyor. Rutin bakımlar nedeniyle pazartesi günü kapalı olan Ankapark’ın ücretli olması halinde parka girişler en düşük 25 TL olacak. 

MİLYONLAR AKIN ETMİŞTİ 

Büyüklüğü 1 milyon 300 bin metrekare olan Ankapark, adet ziyaretçilerini farklı bir dünya ile karşılıyor. Park, Selçuklu mimarisinden motifler taşıyan kapısını macera dolu bir keşfe açıyor. Hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden Ankapark'ta, bin 217 oyuncak bulunuyor. Tesisler içinde, 70 bin metrekarelik oyun çadırı, 14 dev roller coaster, sinema salonları, buz pisti, 30 bin kişilik konser alanı, açık ve kapalı aquapark, bowling salonları, 100 bin metrekarelik havuz bölümü, dinozor ormanı ve müzesi, dijital oyun salonları, yöresel lezzetlerin sergileneceği Osmanlı Sokağı bulunuyor. Taş Devri'nden Selçuklu'ya, Osmanlı'dan teknoloji çağına kadar birçok kültürü barındıran park zamanda kısa bir yolculuk yaşatıyor. Türkiye'nin kültürel değerlerini yansıtan tema parkta, ziyaretçilerini bekleyen bir dinozor ormanı var. 70 metre uzunluğuyla dikkat çeken dinozor için Guiness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapılacak. Kurulan güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini üretecek park, yıllık 5 milyon turisti ağırlamayı hedefliyor. Geçtiğimiz 30 Mart’a kadar ücretsiz olarak hizmet veren Ankapark’ı milyonlarca kişi ziyaret etmişti. 

ÜCRETLER ŞÖYLE

GBM Ticaret A.Ş. ve Çelik Ortak Girişim Grubu’nun işletmesini gerçekleştirdiği Ankapark’a giriş ücretleri şöyle: Çocuk ya da yetişkin için tek kişilik giriş ücreti günlük 25 lira. 25 liranın 5 lirası giriş, 20 lirası ise eğlence ünitelerinde kullanılmak üzere kredi olarak yüklenecek. Yetişkin-çocuk günlük limitsiz 150 lira, yetişkin-çocuk günlük limitsiz VIP 190 lira, yetişkin-çocuk yıllık limitsiz 950 lira, yetişkin-çocuk yıllık limitsiz VIP bin 250 lira, yetişkin-çocuk VIP tur günlük 750 lira, yetişkin-çocuk (Fast Pass) günlük 50 lira, 0-2 yaş ücretsiz, 4 kişilik aile günlük 80 lira, 5 kişilik aile 94 lira, 6 kişilik aile 100 lira."

ADEM ORMAN / HABERVAKTİM

Gazetilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.