Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ankara'da dolmuş fiyatlarına zam yapılması güldürdü

Ankara'da dolmuş fiyatlarına zam yapılması güldürdü

Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Bekir Gani bir açıklama yapmış.
Yaptığı açıklamada ise; dolmuş ücretlerinin 2007 Ocak ayından bu yana yaklaşık 1,5 yıldır sabit kaldığını ve zam yapılmadığını belirtmiş zam gerekçesini ise şöyle açıkladı;
"Ancak artan maliyetler karşısında çok direnmemize rağmen, esnafımızın yoğun talebi karşısında minibüs ücretlerinde bir düzenleme yapmamız kaçınılmaz oldu. Özellikle akaryakıt ve yedek parça ücretleri son dönemde çok arttı, lastik ve aküye gelen zamlar bizi etkiledi. Cüzzi zammı, vatandaşlarımızın anlayışla karşılayacağını umuyoruz'' diyor.
Zam konusunda açıklama yapan birine bu sorular sormak istiyorum;
1- Madem 2007 yılından beri zam yapılmıyor neden şoförler artı ücret alıyor ve para üstü istediğimiz zaman beklentiye sokmadan itiraz ediyor?
2- Dolmuş sürüş dakikalarının azaltılması gerekiyor. Kalkış durağından örnek verecek olursak 1 KM'ye kadar halk arasında (kağnı gibi) gitmesi uygun bulunamaz. Sabah trafiği sorunları meydana geliyor bu sorun neden düzeltilmiyor?
3- Zam yapılmadı madem neden dolmuşlarda otobüs duraklarına belediye otobüslerini sıkıştıracak gibi yanaşır bir tavır sergiliyor? Tehlikeye davet çıkarılıyor.
Bu sorular hakkında da bir açıklama yapılırsa sanırım halk olarak Ankaralı vatandaşlar olarak aydınlanabiliriz diye umuyorum.
Arkadaşlar bu arada ufak bir hatırlatma genel konular arasında yazı yazmamaya karar verdim. Habervaktim'in gücünü herkes biliyor ancak yerel halkımızı ilgilendiren konular üzerinde yazılarımı paylaşıyorum artık.
Geçen yazdığım Mustafa Tuna Bey'in yerel seçimlerle alakalı olarak yazısı üzerine mail geldi. Neden bu kadar kesin bir bilgi mi var diyorlar. Bazı doğrular her yerde söylenmez arkadaşlar.
Ayrıca Süleyman Soylu iddiası var. Bu konuyla alakalı olarak haftaya bomba bir yazı yazacağım. İyi okumalar...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR