Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

İçimizdeki koyun postlu çakallar…

İçimizdeki koyun postlu çakallar…

  Kendini dünyanın kabadayısı zanneden Amerika tarafından başlatılan bir ekonomik savaşla karşı karşıyayız.
  Türkiye’yi hizaya getirmek için çekilen operasyonlar sonucunda döviz kurunda artış yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her canlı yayın konuşması sırasında dövizdeki olağandışı hareketlilik bunun bir operasyon olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. 
 Dövizdeki artışlar sebebiyle çoğu ürüne de ister istemez zam yapıldı. Bazı uyanıklar bu durumu fırsat bildi ve gelen zamlara bir de keyfi zamlarını ekleyince iş çıkılmaz bir hal aldı.  
  Yine bazı uyanıklar, stokçuluk yapmaya başlayarak “elimde ürünüm yok, kalmadı” yalanlarıyla bu zor günlerimizde daha fazla para kazanmanın yoluna düştü. 
  Yani anlayacağınız içimizdeki koyun postuna bürünmüş kurtlar, çakallar gariban halkın, dik duruşlu esnafımızın elindeki birkaç kuruşa gözünü dikti.  
  Devletimiz bu uyanıklarla ilgili bir çalışma başlattı ama ben bu çalışmanın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu keyfi zamcıların üstüne daha fazla gidilmeli. Toplumdaki, esnaflardaki kanat önderi sayılabilecek güvenilir kişilere danışılabilir ve bu kişiler rahatlıkla tespit edilebilir. 
 Geçtiğimiz hafta Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarları Odası (ANKAMOB) Hüseyin Taklacı, bir basın toplantısı düzenlemiş ve bu keyfi zamcılara tepki göstererek suni zamların geri çekilmesini istemişti. O toplantıya ben de basın mensubu olarak katılmıştım. Başkan Taklacı’nın her cümlesini dikkatlice dinledim. Taklacı’nın sözlerine yetkililerin de kulak vermesi gerekiyor. 
 Başkan Taklacı kendilerinin dinlenmesini istedi ve eğer dinlendikleri taktirde içimizdeki koyun postunu takınmış kurtların listesini yetkililere verebileceklerini açıkladı. Bu durumda olan pek çok kişi var elbette. Keyfi zamcılardan, stokçulardan bunalan esnafların, vatandaşların bu çağrılarına rağmen yetkililerimiz neler yapıyor inanın merak ediyorum.  
 Ortak bir akıllar bu sürecin üstesinden gelinmesi daha doğru olmaz mı?
 Elbette bu keyficileri belirlemenin yolu böyle daha kolay olacaktır. 
  Belirlenen bu kişiler ise en ağır şekilde cezalandırılması gerekmektedir. Halk bu zor günlerde mücadelesini kahramanca verirken o uyanıkların bu tavrı kabul edilebilir bir şey değildir. 
  Milli bir mücadele verdiğimiz bu günlerde içimizdeki o hainlerin milletin sırtından fazla para kazanması ihanetten başka bir şey değildir. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR