Ankara’nın o semtinde tek hat sorunu: Vatandaş çözüm bekliyor

Ankara’nın o semtinde tek hat sorunu: Vatandaş çözüm bekliyor

Doğantepe- Kuğulupark güzergâhı arasındaki ulaşım sorunu giderek artıyor. Ulaşım sorunu özellikle iş çıkış saatlerinde daha da büyüyor. Yoğunluktan dolayı 391 numaralı EGO’ya binemeyen vatandaşlar, yetkililerden acil olarak çözüm bekliyor.

Doğantepe- Kuğulupark güzergâhı arasındaki ulaşım sorunu giderek artıyor. Ulaşım sorunu özellikle iş çıkış saatlerinde daha da büyüyor. Yoğunluktan dolayı 391 numaralı EGO’ya binemeyen vatandaşlar, yetkililerden acil olarak çözüm bekliyor. Otobüs seferlerinin yetersiz olduğunu dile getiren vatandaşlar, otobüslerde oturacak yer bulmayı bırakın, ayakta gidecek yer bulamadıklarını belirtti.

391.jpg

VATANDAŞ ÇOĞU ZAMAN OTOBÜSE BİNEMİYOR

Doğantepe- Kuğulupark arası yolcuları bir an evvel ulaşım sorunlarına çözüm bekliyor. Kuğulupark’tan hareket eden 391 numaralı EGO, Kızılay’da bulunan 12221 numaralı durakta başlayan kalabalık, özellikle Ulus’taki 30392 numaralı durakta 2 katına çıkıyor. Vatandaşlar yoğunluktan dolayı çoğu zaman otobüse binemiyor. Yarım saatte bir kalkmasından dolayı otobüslerde adım atacak yer olmuyor.

ego.jpg

İŞ ÇIKIŞINDA SORUN BÜYÜYOR

Kış aylarının da duruma eklenmesi ile birlikte evine en kısa sürede gitmek isteyen vatandaşlar arka ve orta kapıları kullanarak otobüse biniyor. Ulaşım sorunu özellikle iş çıkış saatlerinde daha da büyüyor. Vatandaş, otobüsteki yoğunluğu görse de bir sonraki otobüsün 45 dakikadan aşağı gelmeyeceğini bildiği için binmek zorunda kalıyor. Otobüsteki sayı çoğaldıkça kavgalar da kaçınılmaz son oluyor.

otobus.jpg

“ACİL OLARAK ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Yaşadığı durumla alakalı şikâyetini dile getiren vatandaş Fatma Güngör, “Otobüs problemimiz hâlihazırda var olan bir durumdu. Fakat kış aylarının da duruma eklenmesiyle çekilmez bir hal aldı. Doğantepe’ye maalesef belli bir saatten sonra dolmuş gitmiyor. Belli bir saatten sonra sadece otobüs kullanabiliyoruz. Otobüs seferleri de yetersiz. Özellikle belli saatlerde otobüs çekilmez oluyor. İnanın otobüslerde oturacak yer bulmayı bırakın, ayakta gidecek yer bulamıyoruz. Yetkililerden bu konu hakkında acil olarak çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.