Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Asım’ın Nesli

Asım’ın Nesli

Dün ev ev, dükkan dükkan değerlerin için çalışan, didinen mücadelesini veren, okul kapılarında gözyaşı ile geri çevrilen kızlarımız, çocuklarımız, bacılarımız inandıklarını dimdik ayakta yıkılmadan ara vermeden savunur, mücadelesini verir, pes etmezdi.
Türkiye genelinde hatta bazı ülkelerde gönül gönüle, el ele zincirler oluşturur, ben buradayım haklıyım. Terörist hiç değilim, okuyup öğrenip yaşamak yaşatmak için varım diyordu.
Sırf inançlarından dolayı başı kapalı kızlarımız okul kapılarında, koridorlarda, ikna odalarında gözyaşları, değerleri onuru hiçe sayılarak başları açılıyor aşağılanıyorlardı. Buna rağmen haklılıklarından, davalarından taviz vermezlerdi.
Vatan, bayrak, ezan sevdalıları, örtülerinden dolayı törenlere alınmaz. Memur olamaz adalet, eşitlik, insan hakları ayakları altında  paspas oluyordu. Aydın adına kararmış yürekler faşist, emperyalist, sözde sosyalist görüşlüler millet evlatlarını insan yerine konmazlardı.
Çaresiz analar, babalar, çocukları ile kapılardan öfke ve hırslarını yüreklerinde gizleyerek sabrediyorlardı. Ama birgün kendilerinin yani aziz milletimin başaracağına inançları tamdı. Başaracaklarına inançla durmadan çalışıyor yorulmuyorlardı.
Yıllar bu azim ve gayretin hızını kesmedi, yollar açılıyor, kapılar aralanıyor, heyecanlar dorukta Allah için, vatan , bayrak, ezan için, aziz milletle birlikte şükürler olsun bu günlere gelindi.
Artık, memur, polis, asker, öğrenci  her yerde kamuda açığı kapalısı özgürlükleri kullanıyor birlikte geleceği ümitle yürüyor.
Türkiye, dünya değişiyor, kaybettiklerimiz ellerimizden alınanlar teker teker geri geliyor, bir millet tekrar doğruluyor
Artık başka bir ülkenin insanı Avrupalı olmamız için engeller kalkıyor. Onları geçme daha çalışkan, insan onuruna ve haklarına bağlı nesiller yetişiyor. Sanatın her dalı, müzik sinema, basın, ilim dallarında, ekonomide büyümede dünyayı geçme gayreti hakim oluyor.
Bir kısım gençlerimiz ise saatlerce boş gayesiz, hedefsiz geleceği için planları olmayan, nereden geldiğini nereye gideceğini araştırmayan kendi kendisiyle bile kavgalı bir kısmıda uyuşturucu girdabında çırpınıyor. Çünkü büyük mücadelenin bir kısmının çocukları varlığından habersiz yok oluyorlar
Dik durmuyor, omurgasızlık yapıyor, sen büyük medeniyetin , kültürün mirasçısısın böyle olmamalısın. Dün tenkit ettiğini paylaşıyorsun. Dava hayatının gayesi iken kulüptutar gibi mesleği olmayan günü birlik yaşayan hedefsiz, şekilci, boy gösteren davasız dava insanları.
Devasa davan sen kaçsanda yaşamasanda milletin geleceği herkesle birlikte gençlerimizin Asımın neslinin omuzlarında.
Silkinmeli zalimlerin akıttığı göz yaşını dindirmen için, mazlumların akan kanlarını durdurman için, gelecek için yük vebal omuzlarında. Sana inanıyorlar, güveniyorlar. Değişimin geleceğin inşasında yerini alman, tarihe yazılman tıpkı 15 Temmuz şehit ve gazileri gibi.
Osmanlıyı yıkanları, ezanı değiştirenleri, imparatorluğumuzdan bir sürü devletler kuranları, parçalayıp yutanları, zalimleri sevindirme. Sen mazlumların ışığısın, yürü ki arkandan millet , mazlumlar, insanlık yürüsün.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR