Atatürk Cumhuriyet Kulesi açıldı

Atatürk Cumhuriyet Kulesi açıldı

197 metrelik uzunluğuyla Ankara'nın en yüksük binası olan Atatürk Cumhuriyet Kulesi açıldı. Başkentin sembol yapısı açılışın ardından kırmızı beyaz Türk bayrağı renkleri ile ışıklandırıldı.

Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan ve temeli 2003 yılında atılan Atatürk Cumhuriyet Kulesi, 21 yıllık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

197 metre yüksekliğiyle Ankara’nın en yüksek binası olma özelliğini taşıyan Kule, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde hizmet vermeye başladı.

kule1.jpg

Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nde; uluslararası sergilerin düzenlenebileceği sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, alışveriş merkezi, nikah salonu, uzay terası ve bilim merkezinin yanı sıra kafe ile restoran da bulunuyor.

kule2.jpg

ANKARA MÜHRÜ

Kulenin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kulenin en üst kısmında yer alan Selçuklu yıldızı zaten başlı başına buraya vurulmuş bir Ankara mührüdür. Nikahlarını 152 metre yüksekliğindeki salonda kıyacak çiftlerimizin de yeni hayatlarına bulutların üzerinde girecekleri anlaşılıyor. Bundan sonra herkes herhalde nikahını Keçiören'de kıymaya gelir. Sorumluluk sahiplerinin isimlerini nesiller boyu yaşatacak olan, gök kubbede kalan hoş seda misali geride bıraktıkları eserleri ve hizmetleridir." ifadelerini kullandı.

kule4.jpg

Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin başkente hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bu eserin şehre kazandırılmasında emeği geçen Keçiören Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

kule3.jpg

Atatürk Cumhuriyet Kulesi, açılışın ardından kırmızı beyaz Türk bayrağı renkleriyle ışıklandırıldı. Adeta görsel bir şölen sunan Kule, Ankara'nın birçok noktasından görülebiliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.