Avrupa'daki isimlerle yarışıyor

Avrupa'daki isimlerle yarışıyor

Galatasaray'ın uzun yıllardır kalesini koruyan deneyimli file bekçisi Fernando Muslera, bu sezon gösterdiği muazzam performansıyla dikkat çekiyor. İşte detaylar...

Galatasaray'ın uzun yıllardır kalesini koruyan deneyimli file bekçisi Fernando Muslera, bu sezon gösterdiği muazzam performansıyla dikkat çekiyor. Türkiye'nin önde gelen futbolcularından biri olan Uruguaylı kaleci, Trendyol Süper Lig'de 330 kaleci arasında 4. sıraya yerleşerek büyük bir başarı elde etti.

haber1-008.jpg

BİRÇOK İSMİ GERİDE BIRAKTI

Muslera, 28 maçın 14'ünde kalesini gole kapatarak önemli bir istatistik elde etti. Bu performansıyla Unai Simon, Lukas Hradecky ve Diogo Costa gibi isimleri geride bırakan deneyimli file bekçisi, büyük liglerdeki kaleciler arasında öne çıkıyor.

Listede zirvede yer alan isim Yann Sommer olurken, ikinci sıradaki isim Jack Butland ve üçüncü sıradaki isim Walter Benitez oldu. Fernando Muslera'nın bu başarısı, hem Galatasaray camiasını hem de futbolseverleri gururlandırırken, 37 yaşındaki kalecinin sözleşmesinin sezon sonunda sona ereceği de biliniyor.

haber2-005.jpg

498 MAÇA ÇIKTI

Galatasaray'da 2011 yılından beri forma giyen Muslera, sarı-kırmızılı formayla 498 maça çıkarak büyük bir efsaneye dönüştü. Bu süreçte altı Trendyol Süper Lig, dört Ziraat Türkiye Kupası ve beş kez de Süper Kupa kazanan Uruguaylı kalecinin kariyerindeki bu önemli başarılar, Galatasaray tarihinde unutulmaz anılar olarak yerini alacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.