Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Azerbaycan Zaferi

Azerbaycan Zaferi

Bu savaş başka, yüreklerimiz kabarttı. Ölen de öldüren de tekbir getirmiyor. Sadece geçmişte binlerce çocuğun, annenin, masumların katillerine karşı intikam alana kahramanların her hedefini vurduğunda “ALLAHU EKBER” diyor darbeyi yiyen zalimler ya kaçıyor, ya ölüyor

28 yıl önce Hocalı katliamında Karabağ’ın işgalinden sonra her gece “Allah’ım zalimlerden hesap sormayı göster Ya Rabbi” diye yapılan dualar kabul edildi. Türkiye, Azerbaycan, dünyanın değişik yerlerinden insanlar Azerbaycan ordusunun kahramanının muzaffer olması için dua ediyor. Saat saat zafere giden mazlumların gücü sesi ilerliyor. Her alınan şehri TV’de haber olarak veren spikerler gözyaşlarını tutamıyor. Mazlumların intikamı gecikti ama sonunda alındı.

Ölçüler, değerler rayına oturuyor. Öldüren de ölen de tekbir getirmiyor. Mazlumların, çaresizlerin, yetimlerin koruyucu kahramanlar her hedefi vurduğunda Allahu Ekber diyor.  Toprak, dağlar, taşlar ne kadar da özlemiş yürekten “ ALLAHU EKBER” . zalimler de ya ölüyor ya kaçıyor. 28 yıl onca kardeşler, bacıları, evlatları hunharca dünyanın gözü önünde katledilen, gözyaşlarına boğulan, eli kolu bağlı yalvaran kardeşim bugün, şehidimin kanı yerde kalmadı diye şükür secdeleri, konvoylar kuruyorlar, şehirler boydan boya bayraklarla donatılıyor. Ne kadar hasretini çektiğimiz günlerden birini yaşıyoruz.

Milletimize birlik beraberlik nasip eyle. Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ı niye destekliyoruz diyenleri anlamıyorum.
Azerbaycan Karabağ zaferi bize tarihi devasa büyük yükü hatırlattı. Mazlumlar çok sevindi gözyaşları dinmeyen mazlumların, yol gözleyenlerin ümidini boşa çıkarma Allah’ım.

Allah beş kıtada zafer bekleyenlere yardım eyle. Avrupa’nın Afrika’da akıttığı gözyaşları devam ediyor. Batının birbirimize düşürmesine fırsat verme Allah’ım. Gözlerde yaş bitmiyor, ümitler tükenmeden Myanmar? Yemen vs. yerlerde zaferini nasip eyle. Karabağ’a girdiğimizde çok duygulandım. İnsanlar ölmesin. Dünya yeniden yapılanıyor. Her şey daha da güzel olacak. Mazlumların da yüzü gülecek. Mazlumların da zaferi yakındır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR