Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Sanal alem şiddet saçıyor

Sanal alem şiddet saçıyor

Hafta başında Ankara’da çok üzücü bir olay meydana geldi. 

Çankaya’da meydana gelen olayda; 8'inci sınıf öğrencisi Ege Ö. misafir olarak evlerine gelen ikiz kardeşler Ege D. ve Arda D.’yi bıçak ve çekiç darbeleriyle öldürdü. 

İkiz kardeşleri vahşice öldüren çocuk yaştaki Ege Ö.'nün arkadaşı Arda D.'yi öldürdükten sonra kendini asarak intihara kalkıştığı; ancak ipin koptuğu öğrenildi.

Kan dondurucu cinayetin ardından ne alacak verecek davası ne de kan davası gibi vs. saçma sapan nedenler çıktı. 

Cinayetin tek nedeni: bilgisayar oyunu! 

Ege D.'yi (13) darp edip Arda D.'yi (13) ise bıçakladıktan sonra çekiçle öldüren Ege Ö., (13) ikiz kardeşlerle bilgisayar oyununda yönettiği karakteri öldürdükleri için kavga ettiği iddia ediliyor. 

Zaten o çocukların başka ne gibi bir alıp veremediği olabilir ki?

Bu kan dondurucu olay gerçekten herkesi üzdü. Çocuk yaştaki kişilerin cinayetlerle anılmaları bizleri yaraladı. 

Geçtiğimiz günlerde Çocuk Gelişimi üzerine eğitim gören kıymetli eşimle hasbıhal ederken internetteki şiddet içerikli oyunların giderek arttığına ve bu oyunların çocukları psikolojik olarak çok olumsuz etkileyebileceğini konuşmuştuk.

İlkokul çağlarındaki yeğenlerimin ve çevremde gördüğüm çocukların özelikle bu tarz oyunları oynamasından dolayı bu konu geçtiğimiz günlerde gündemimize gelmişti. 

Aradan fazla zaman geçmeden bu kan dondurucu cinayetin işlenmesi beni bu köşeyi yazmaya ve bu konunun üstüne gitmeye itti. 

Evet görüldüğü gibi sanal alemde çok sayıda şiddet içerikli oyun bulunuyor. Ne yazık ki bu oyunlara çocukların erişmesi çok kolay. Çocuklarımızın elinden telefon, tablet düşmüyor. 

Eğer bu gidişe son verilmezse, bu şiddet içerikli oyunlara erişim engellenilmezse üzülerek söylüyorum ama, daha bu gibi asayiş olaylarına şahit olabiliriz. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki Hükümetimizin, ilgili bakanlık ve kurumlarımızın acilen bu konu ile ilgili bir çalışma başlatması artık gerekli oldu. 

Temennimiz inşallah yakın zamanda sanal alemdeki belaya bir çözüm bulunur.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR