Bakan Tekin’den müfredat açıklaması: İçerik hafifleyecek, uygulama artacak

Bakan Tekin’den müfredat açıklaması: İçerik hafifleyecek, uygulama artacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sivas’ta öğretmenler odası buluşmasında konuştu. Tekin, “Müfredatın hafiflemesi demek; biz içeriğini hafifleteceğiz ama çocukların daha fazla uygulama yapacağı, materyallerle onları tanıştıracağız demektir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sivas'ta düzenlenen öğretmenler odası buluşmasında yaptığı açıklamalarda müfredat değişikliklerine vurgu yaptı. Tekin, "Müfredatla ilgili değişiklikler yapıyoruz. Yeni bir müfredat çalışması gündemimizde. Müfredatın hafiflemesi demek; bizim içeriğini hafifleteceğiz ama çocukların daha fazla uygulama yapacağı, materyallerle onları tanıştıracağız demektir" ifadelerini kullandı.

1-001.jpg

KADEMELİ OLARAK DEĞİŞECEK

Bakan Tekin, müfredatın kademeli olarak değişeceğini belirterek, "Okul öncesi 1, 5 ve 9; 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yeni müfredatla hayata başlayacak. Diğer çocuklarda mevcut süreç devam edecek. Ders bazlı olarak yüzde 70 hafifletilen program da var, yüzde 30 hafifletilen program da var" şeklinde açıklamalarda bulundu.

2-001.jpg

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Bakan Tekin yaptığı açıklamada, "Bugün burada 350 öğretmen arkadaşımız vardı. Bir problem çözmek istiyorsak, problemi olanlarla oturup çözmenin daha sağlıklı olacağına inanıyorum. Öğretmenlerin talepleri üzerinde çalışıyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızın söylediklerinden notlar aldık. Yaptıklarımızın büyük çoğunluğunu buradaki toplantılarla entegre şekilde yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni müfredatın çocukların daha fazla uygulama yapmasına odaklandığını vurgulayan Bakan Tekin, eğitim sisteminin daha etkili ve öğrenci odaklı hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.