Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul-Ankara arasında yeni otoyol

Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul-Ankara arasında yeni otoyol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı canlı yayında İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol planlandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV'nin yayınında açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda açılacak ikinci piste ilişkin, "Sabiha Gökçen'de bu yılı 36 milyonla tamamlayacağız. Yeni bir terminal ve piste ihtiyaç oldu. Nihayetinde bitirdik. Türkiye'nin en büyük ikinci pisti olacak. Bir pisti iniş, diğerini kalkış olarak kullanalım diye düşünüldü. Kapasite en az iki kat artmış olacak. En olumsuz hava şartlarında bile iniş kalkış yapılabilecek. Yeni uçuşlarla 36 milyon 40 milyonu geçecek. Birkaç yıl içinde oraya geleceğimizi öngörüyoruz. Burada yeni bir terminal binası da planlıyoruz. Kapasiteyi 80 milyonlara kadar çıkarmış olacağız. Önce sıkışan pistti, bunu yaptık. Birkaç yıl sonra terminal de sıkışacak, onunla ilgili planlamayı yaptık." diye konuştu.

Uraloğlu, ikinci pistin maliyetinin 1 milyar euro civarında olduğunu kaydetti.

"İSTANBUL-ANKARA HIZLI TRENİ 300 KM HIZA ULAŞACAK"

Uraloğlu, İstanbul-Ankara hızlı tren projesinde son duruma yönelik bilgi verdi. Uraloğlu, "İstanbul'da 16,5 milyon, Ankara'da 6 milyonlara yakın nüfus var. Ulaşımı hava yoluyla, karayoluyla ve hızlı trenle sağlıyoruz. Hem zamana hem kapasiteye ihtiyacımız var. Yaklaşık 300 km/s hızla hizmet edecek tren planlıyoruz. 80 dakika sürecek. 250 km/s üzerindeki tren hızları artık bir üst teknolojiyi gerektiren tren setleridir. Biz bu teknolojiyi de ülkemize getireceğiz." diye konuştu.

İSTANBUL-ANKARA ARASINA YENİ OTOYOL

Bakan Uraloğlu, İstanbul-Ankara arasında yeni otoyol planlandığını, Akyazı'dan Ankara'ya gidecek bir otoyol öngördüklerini söyledi. "Projelerine başladık" diyen Uraloğlu, hedeflerinin 2028'e kadar inşaata başlamak olduğunu söyledi.

İSTANBUL METRO ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

İstanbul'da metro çalışmalarına ilişkin konuşan Uraloğlu, "İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosu önümüzdeki ay bitiririz. Halkalı'da belli bölümünü önümüzdeki sene açmı olacağız. Sirkeci-Kazlıçeşme arası ocak ayında hazır olur." diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.