Başkentliler şemsiyeleri hazırlayın: Hem fırtına hem sağanak geliyor!

Başkentliler şemsiyeleri hazırlayın: Hem fırtına hem sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporlarına göre o gün Ankara genelinde fırtına ve sağanak etkili olacak. İşte Ankara 5 günlük hava durumu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son hava raporlarına göre Ankara bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük ve Ankara çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor. İşte Ankara 5 günlük hava durumu:

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Ankara'da hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Ankara'da rüzgarın ise, genellikle güney güneybatı yönlerden orta kuvvette yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ankara-5.jpg

2 UYARI BİRDEN

Meteoroloji Ankaralıları şu ifadelerle uyardı:

"Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: 25.04.2024 Perşembe günü bölge genelinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Toz Taşınımı Uyarısı: Yapılan son değerlendirmelere göre;bölgemiz genelinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.