Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Başkentray'ı neden basın mensupları kullanamıyor?

Başkentray'ı neden basın mensupları kullanamıyor?

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay önceki gün iftar daveti verdi. Ben de gazetemizi temsilen oradaydım. Atalay, konuşmasında gündemin sıcak maddeleri kadar gündem dışı konulara da değindi. 

***
Atalay, benim de vicdanen rahatsız olduğum bu konuyu getirerek, "Türkiye'de 11-12 yaşında çalışan 2 milyon çocuk işçi var. Bu çocuklar okula gitmesi gerekirken, deniz görmesi gerekirken, tatil yapması gerekirken çalışmaya devam ediyorlar. Bu ülkedeki kitle örgütleri, iş veren örgütleri, işçi örgütleri, siyasi partiler her şeyden evvel bu çocukları çalıştırmamaları gerekiyor. 9, 10 yaşındaki çocukları çalışması bu ülkeye yakışmıyor" dedi. 

***
Sayın Atalay'a bu konuda hak vermemek elde değil. Şöyle bir bakıyorum da etrafımız çocuk işçilerle dolu. Minicik elleri ile evine ekmek götürme gayretinde olan çocuklar ya bir markette ya sanayide ya kuaförde ya trafik ışıklarında ya pazarda daha sayamayacağım birçok yerde karşımıza çıkıyor! 

***
İnanıyorum ki o çocukları elleri paslı, yüzleri yağlı, ayakları çorapsız gördüğümüzde hepimizin vicdanı sızlıyordur. Çünkü çocukların elinin kalem tutması gerekiyor, oyuncaklarıyla oynaması gerekiyor...

***
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu konuda bir çalışma başlattığı belirtiliyor. İnşallah en yakın zamanda bu sorun çözülmesi dileğiyle. 

***
BAŞKENTRAY'A BİNEMİYORUZ!

Ankara'da ulaşımda büyük kolaylık sağlayan Başkentray, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın katılımı ile açılmıştı.  

Devlet ve milletin katılımı ile çok güzel bir açılış olmuştu. Kayaş-Sincan arası ulaşımı sağlayan Başkentray, günde 500 binden fazla kişiyi taşıyabiliyor.  Başkentray'da Ankarakart'ta kullanılabiliyor. Ancak biz basın mensupları ve emniyet mensuplarının Ankarakart'ı Başkentray'da kullanılamıyor! Kartı okutmaya çalıştığınızda "Bu kart bu hatta geçerli değildir" diyerek turnikeden geçemiyorsunuz.
Geçtiğimiz günlerde bu konuyu gündeme getirmemize rağmen somut bir adım atılmadığı gibi ne Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ne de TCDD'den bir açıklama yapılmadı! 
Edindiğim bilgilere göre Başkentray'daki turnikelerin Büyükşehir'e ait olduğu, işletmenin ise TCDD'de bulunduğu kaydediliyor. İki kurumun arasındaki bir anlaşmazlıktan dolayı bu sıkıntının ortaya çıktığı iddia ediliyor.

Şimdi sormak istiyorum. Farz edelim ki benim Başkentray'a binmem gerekli,  kartım geçersiz bu halde ben ne yapacağım? Her gün binmediğim bir ulaşım aracı için yeni bir kart mı çıkartmam mı gerekiyor? Bu sorunla ilgili çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR