Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

İsrafı önlemek

İsrafı önlemek

İsraf ettiklerimizle neler yapacağımızı düşünmeli durumuza göre israf etmemeye bir yerden başlamalıyız. Köklerimizle değerlerimizle bağ kurmadan; pisliklerini bile sokaklara atanları örnek almak en büyük israftır. Tekrar yerli değerlerimize dönmek, yeniden dirilmek, kaybettiklerimizi sahiplenmek israfı önlemektir.
Filistin de kardeşlerimize yapılanları hissetmek ben de bir şey yapabilirim diyerek başlamak israfı önlemektir. 
Ömrünü gayesiz, kendine çevresine faydasız yaşamaktan, uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan vazgeçip kendini tanımak, Yaradana sığınmak, kul olmak, kardeşlerine faydalı olmak israfı önlemektir.
Dirilişe vesile olan, çalışma ve organizasyonların yanında olmak, yardım etmek, bir tarafından tutmak hatta mümkünse gönüllü olarak Myanmar, Arakan, Suriye, Filistin ve Somali’de ki mazlumlar için gönüllü çalışmak israftan vaz geçmektir.    
Kardeşleri, mazlumlar aç iken onları düşünmek az demeden bir yerden başlamak israfı önlemektir.
Hayatımızda kullandığımız gıda, enerji, giyim vs. bunları azaltmak, yavaşlatıp düşman zulmü altında çaresiz kardeşlerimize ulaştırmak, hatırlamak dualarını almak, israfı önlemektir. Çöpe gidenleri önlemek, ihtiyacımız kadar almak, yardımda bulunmak, israfı önlemektir.
Satacağın kadar almak ve iadesiz satış da israfı önlemektir.
Yeni yaygınlaşan 0 atık çalışmalarına sahip çıkmak, kendi yaşam alanında uygulamak, uygulanmasında yardımcı olmak israfı önlemektir.    
İlk kıblemiz Mescidi-Aksa’da, Kudüs’te, Filistin’de kardeşlerimiz şehit olurken, gazi olurken, mücadelelerine ilgisiz kalmak hem vebal hem de israftır.    
Yok olmadan israf olmadan var gücümüzle çalışmak israfı önlemektir. Bayrağımıza, ezanımıza, kutsallarımıza, vatanımıza göz dikenlere karşı dimdik ayakta durmak gayret etmekte israfı önlemektir.
Yeniden diriliş, var oluşta mazlumlar yolumuzu beklerken kenarda kalmak, ilgisiz olmak israftır.
Allah israf edenleri sevmez.
Kendin için, ailen için vatanın için, Müslüman kardeşlerin için yeniden dirilmek istiyorsan zamanını, ömrünü, aklını, imkanını israf edemezsin. Kutlu yürüyüşte en önde yürümeli gayret etmelisin. 24 Haziran zaferi için çalışmak israf etmemenin en güzel göstergesidir.
Aşkla, heyecanla yola devam, geri durma, ömrünü israf etme.
Zafer Hakkın ve Hakka inanlarındır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR