YRP lideri Erbakan'ın kıyası BBP'de tepkiyle karşılandı

YRP lideri Erbakan'ın kıyası BBP'de tepkiyle karşılandı

Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Güney, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın gazeteci Murat Yetkin'e verdiği mülakatın ardından sert bir açıklama yaptı. Güney, Erbakan'ın sözlerini saygısızlık olarak nitelendirdi.

Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Güney, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan için sert bir açıklama yaptı. Güney, Erbakan'ın sözlerini "nezaketsizlik" ve "saygısızlık" olarak nitelendirerek, "Partimizden özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

Güney'in yaptığı açıklamada, Erbakan'ın sözlerinin camiada üzüntü yarattığı belirtilerek, "Kendilerinin yaptığı müzakereler, pazarlıklar ve çıkar hesapları bizi ilgilendirmiyor. Konunun bizi ilgilendiren tarafı söyleyecek söz bulmakta zorlananların Partimizi kılıf olarak kullanmaya çalışmasıdır" ifadelerine yer verildi.

3-001.jpg

NEZAKETSİZLİK VURGUSU

BBP Genel Başkan Yardımcısı Güney, Yeniden Refah Partisi liderini özür dilemeye davet ederken, Erbakan'ın partilerinin AK Parti ile yaptığı görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamaları da eleştirdi.

Özellikle Erbakan'ın, "14 Mayıs’ta Türkiye genelindeki yüzde 3 oyu da, kendileriyle işbirliğinin 'yüzü suyu hürmetine' aldığımızı söylediler bize. Bunu kabul edemezdik" şeklindeki ifadelerine sert tepki gösterildi. Güney, bu sözleri "nefaketsizlik" olarak değerlendirdi.

1-001.jpg

AÇIKLAMANIN TAMAMI

Güney şu ifadeleri kullandı:

"Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan'ın, Gazeteci Murat Yetkin'e verdiği mülakatta partisinin AK Partiyle yaptığı görüşmelerle ilgili, meramını anlatmaya çalışırken, partimize ve mensuplarımıza yönelik yaptığı ve en hafifiyle nezaketsizlik, saygısızlık olarak değerlendirilebilecek sözlerinden dolayısıyla camia olarak üzüntü duyduk. Kendilerinin yaptığı müzakereler, pazarlıklar ve çıkar hesapları bizi ilgilendirmiyor. Konunun bizi ilgilendiren tarafı söyleyecek söz bulmakta zorlananların Partimizi kılıf olarak kullanmaya çalışmasıdır. Kardeşlerimizin partisi olarak gördüğümüz Yenide Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan'ı partimiz ve mensuplarından özür dilemeye davet ediyoruz."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.