Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

Bedava Sirke Baldan Tatlıdır

Bedava Sirke Baldan Tatlıdır

Cumartesi günü Xiaomi Mi Store’un Ankamall Alışveriş Merkezi’nde açılışı vardı.  Mağaza açılabilseydi Evofone bünyesindeki markanın Ankara’daki ilk mağazası,Türkiye’deki 4’üncü mağazası olacaktı. Lakin açılış iptal edildi. Bilin bakalım neden iptal edildi? Firma açılışa özel çeşitli hediyeler dağıtacağını ve indirimli ürünler satacağını duyurmuştu. Tabi bunu duyan vatandaşlarımız çok erken saatlerde alışveriş merkezinin kapısında kuyruk oluşturmuş. Bedava sirke baldan tatlı ya!
İddiaya göre gece gelenler bile varmış. Saat 10.00’da alışveriş merkezinin kapıları açılınca da herkes mağaza önüne hücüm ediyor. Videoyu izleyince utanıyor insan. Nasıl bir koşuşturma. Mahşer günü gibi derler ya, aynen öyle. Adeta insanlar birbirini eze eze koşturuyor. Bu da yetmezmiş gibi sıraya dahi giremiyor insanımız. Mağazaya yüzlerce kişi aynı anda güvenlik koridorunu kırarak girmeye çalışıyor. Ne düşünce var, ne bir diğerine saygı. 
Hâl böyle olunca da mağaza izdihamdan dolayı kepenk kapatmak zorunda kaldı. Güvenlik yetersiz kaldı, çevik kuvvet çağrıldı. Öyle bir kalabalık ki polis gelmese camı çerçeveyi indirip mağazaya girecekler. Sonra ne olacak peki? Ya mağaza yağmalanacak, ya talan edilecek. Ne sıra beklemesini biliyorlar, ne kişisel alan denen bir şeyi. Yaş ortalamasıda gençlerden oluşuyordu. Eğitememişiz. Olmamış arkadaşlar. Bi sıraya girmesini dahi öğretememişiz. Utanç verici.
KEÇİÖREN OTOBÜSLERİNDE YOĞUNLUK
Keçiören Kızlarpınarı Caddesi üzerinde çalışan EGO hatlarında son zamanlarda iş giriş çıkış saatleride aşırı yoğunluk yaşanıyor. Otobüs sayısı mı azaldı, bazı hatlar mı kaldırıldı bilmiyorum ama sabah 9.30’da dahi binseniz otobüs dolu geliyor. 
Ahmet Çavuş durağında şanslı bi kaç kişi binebiliyorsa kurtarıyor kendini. Diğer duraklardakilerin zaten binme şansı yok. Kendinizi kurtarıp binseniz dahi bu sefer kalabalıktan bunalan vatandaş ya şoförle kavga ediyor ya belediyeye saydırıyor. Şoförler dahi bıkmış bu durumdan. Geçtiğimiz gün bir kadın yolcu bu duruma isyan ederek;  “Seçim zamanında oy istiyorlar, seçimden sonra hiç ilgilenmiyorlar, bizleri kandırıyorlar, bir kaza olsa kaç kişi hayatından olur. Balık istifi gibi gidiyoruz” diye sitem etti. 
Sonrasında şoför, “Allah korusun abla, bizde şikayetçiyiz. Bir kaza olsa bunun vebalini biz nasıl öderiz” dedi. Anlayacağınız iki tarafta durumdan şikayetçi, umarım Büyükşehir Belediyesi sadece mesai başlangıcı ve bitiminde çalışacak ek sefer koyarak, bu mağduriyeti ortadan kaldırır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR